Снимка: Bulgaria ON AIR

В социалните мрежи се появи видео, на което се виждат двама младежи, пуснали се с кану в подлезите в Пловдив и помагащи на хора, изпаднали в неприятна ситуация.

Още по темата

Оказа се, че това са Марио Усков и Атанас Янков, които са футболисти от "Ботев" (Пловдив). Двамата споделиха в ефира на "България сутрин", че идеята им дошла преди време, но след огромното количество дъжд и след като се напълнил подлезът, решили да я осъществят.

"Нямаше много хора, но повечето се засмяха. Имаше коли, които закъсаха вътре. Някои успяха да излязат, на други помогнахме ние. Имаше дори чужденец, на когото помогнахме да излезе. Дори номерът му беше във водата, ние му го дадохме", разказаха те пред камерата на Bulgaria ON AIR.

По думите им, от гореоткъдето идват колите не се вижда, че в подлеза има вода. Видеото заснели за свои приятели, но се оказало, че имало и други хора наблизо, които също качили видеоклипове със случващото се.

Марио Усков и Атанас Янков казаха още, че обмислят при следващи по-сериозни валежи в Пловдив да ползват джет в някой подлез.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase