Архив: Bulgaria ON AIR

Кал и свлачища затвориха пътища в страната след дъждовете. Пловдив отново е под вода. Градушка колкото грахово зърно се изсипа в кв. "Кючюк Париж". Дъждът е като водна завеса, придружен от светкавици и гръмотевици, съобщава "24 часа".

Огромни локви са се образували по централния булевард "Ал.Стамболийски". Пороен дъжд вали и в квартал "Тракия". Пловдивчани се молят да не се повтори ситуацията от петък следобед, когато градът беше ударен от порой с градушка.

След него бяха наводнени две здравни заведения, три детски градини, подлези и изби. Аварира и колектор на възловия булевард "Санкт Петербург", където е компрометирана и асфалтовата настилка.

Още по темата

Заради дъжда и свлачищата от Агенция "Пътна инфраструктура" предупредиха, че временно се ограничава движението по пътя Попово – Кардам от км 28 до 30, в област Търговище, за почистване на изнесена кал от пътното платно. Шофьорите изчакват на място.

Временно се ограничава движението и по пътя Божурлук - Обнова в област Плевен поради наводнен път и за почистване на кал от платното за движение.

Шофьорите да се движат с повишено внимание по пътя Плевен – Бяла в участъка Овча могила – Горна Студена поради изнесена кал от нивите върху пътното платно.

С 23 см се е повишило нивото на река Янтра във Велико Търново за последните 24 часа, съобщиха от Хидрометеорологичната станция в града.

Тази сутрин речното ниво е било 241 см, което е под критичните стойности. Въпреки това денонощното наблюдение остава, тъй като в региона все още вали дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase