Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Петър Ананиев изманипулира финансовата оценка. Подготвям дело срещу bTV, в което искам суровия материал, за да видим кой какво е казал. Това заяви пред bTV бившият вицепремиер Валери Симеонов.

Причина за действията на Симеонов е репортаж на медията, в който, според него, е направено внушение, че "СКАТ" ООД, чийто собственик е той, е купило имот в Бургас на занижени цени.

Малко след това при главния прокурор Сотир Цацаров пристига сигнал срещу Симеонов, в който подробно са описани сделки за закупени имоти на занижени цени.

"Не знам дали е започнала проверка от прокуратурата - никой не ме е търсил. Сигурен съм, че ще свършат работа. Проверката е по сигнал. Лицето, което е подало сигнала ще бъде осъдено. Там се изказват лъжи", заяви Симеонов.

За самата сделка с купеният от "СКАТ" ООД имот, Симеонов обяви, че той струва 50 пъти над данъчната оценка и че е придобит от община Бургас през 2008 г.

Oще по темата
По това време на сключването на сделката Валери Симеонов е председател на общинския съвет в Бургас.

Лидерът на НФСБ сам поискал от тогавашния кмет на Бургас да завиши оценката на терена - от 200 евро за квадратен метър на 930 евро на кв./м, защото знаел, че може да бъде атакуван за тази сделка.

"Няма пазарна логика, но има политическа", каза Симеонов.

Според него  фирмата му е притежавала част от терен, който е граничил с общинска земя. След това фирмата му купува общинската собственост. По думите на Симеонов, цялата сделка е излязла на СКАТ около 1 млн. лева и затова след това там е построена жилищна сграда - за да си върне инвестицията.

"Общината няма по-изгодна сделка, а аз платих баснословна сума", обобщи той.

Валери Симеонов не пропусна отново да коментира министъра на туризна Николина Ангелкова и попита защо премиерът все още не е поискал нейната оставка. Името й беше замесено в скандала "Апартаментгейт" именно от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

venix

преди 5 години

Гарван гарвану око не вади.

11

Krali Marko

преди 5 години

Много противно и напълно безполезно същество е това, дето едно време се наричаше Вице.Тука при нас бих го направил най много келнер в някой долнопробен ресторант. Има мазната усмивка за това..Ама нали живее в БГ...

10

ГНЕВЕН

преди 5 години

До ШЕФА: За имота на СКАТ в Бургас.Същото е и за Златоград.А в Малко Търново всички знаят ,че военните плащаха по 70 лв на вечер, а в останалите места за настаняване по 20лв.По това време Валерко беше вицепремиер , а парите идваха от МО ,т.е. типичен конфликт на интереси.И алчния ямболски наглец се изтупа по тв ,твърдейки че...нямал договор с МО.Сякаш не знае, че фактурите ги издава на МО.Само то МО е получил над 10 млн.лв.

fallback