Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ново разкритие за злоупотреба на министър от кабинета "Борисов 3" направи лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Действащ министър с доста крупни имоти - 3 големи апартамента в София, се оказва, че не живее там, а другаде, той е длъжен да го декларира по закона за противодействие на корупцията, но не го е направил", обвини Симеонов, но отказа да посочи името на въпросния министър.

Още по темата

Вероятно става въпрос отново за министъра на туризма Николина Ангелкова, за която се появиха публикации в медиите, че живее в луксозна къща в Бистрица.

Въпреки че Симеонов отказа да я назове, той обясни, че става въпрос за луксозен имот, който с години се обитава.

Лидерът на НФСБ смята, че неговите депутати още днес ще подадат сигнал до комисията за незаконното придобитото имущество за проверка на кого е този имот.

"Той е в Бистрица на улица "Липа", каза Симеонов.

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество вече започна проверка по сигналите за закупените жилища от Николина Ангелкова, но според него има ново обстоятелство и заради това се налага да бъде подаден нов сигнал.

А за проверката, която прокуратурата възложи на Антикорупционна комисия заради имоти, купени от "СКАТ" ООД, когато той е ръководил дружеството, Симеонов отсече, че е бил проверяван много пъти и нарушения не са били открити.

"Когато разбера кой е подал сигнала, ще съдя този мъж или жена", закани се той.

Лидерът на НФСБ отсече, че той няма имоти, но "СКАТ" ООД има десетки.

"Това са клевети и лъжи, които вървят от десетина години и съм поосъдил няколко клеветника и един вестник. Прокуратурата има право да провери, но ще удари на камък", отсече той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase