Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Протест и напрежение в пловдивското село Войводиново, след като 33-годишен военен от спецчастите е с тежка черепно-мозъчна травма след сбиване с двама роми, предаде Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Над 300 жители на селото се събраха снощи пред местната църква с искане да бъдат съборени незаконните постройки на ромите, а жителите от малцинствата да напуснат населеното място.

Напрежението за кратко се повиши, когато част от протестиращите се опитаха да влязат в ромската махала, но бяха спрени от жандармерията.

Някои от недоволните хвърляха и пиратки. На протеста присъстваха и родителите на пострадалия мъж. По думите им му предстоят две тежки операции, след като бе нападнат от двама братя - на 17 и 21 години.

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

Кметът на Марица Димитър Иванов увери, че днес експерти от общината и полиция ще влязат в ромската махала, за да установят незаконно пребиваващите там хора и опишат нелегално построените къщи.

До седем дни ще има издадени заповеди за събаряне на незаконните постройки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Асен

преди 5 години

Никакви помощи, никаква милостиня за просене, да им се спре кранчето от всякъде. Като почнат да крадат, директно в пандиза без оправдания и полека лека за 20 години ще се интегрират (ще започнат да учат и да работят) или ще емигрират. И трите варианта ни устройват. Реално никой не може да ни съди, че сме нехуманни, можем да спрем помощите на база неходене на училище, неграмотност, те не могат да попълнят документ.

78

Тъмнозелените

преди 5 години

стават все по-нагли и вече се чувстват велики и недосегаеми. Това е проблема.

77

Харпунджията

преди 5 години

А, и да не забравите да им вдигнете помощите,това е ,,бъдещето''.

fallback