Снимка: архив, БулФото

Пловдивското село Войводиново е блокирано от полиция и жандармерия, след като там се създаде напрежение заради пребития на Богоявление Валентин Димов, който служи в Бригада специални сили.

Още по темата
Той бил нападнат от двама местни роми за това, че им направил забележка да не вървят по пътното платно, тъй като създават опасност за движението.

Двамата братя Асен и Борис, на 17 и 21 г., започнали да обиждат командоса и се нахвърлили върху него, предаде "24 часа".

Той е получил комоцио и множество наранявания по главата и лицето. След инцидента в социалните мрежи се появиха призиви да се изселят ромите от Войводиново, които обитават там незаконно построени къщи.

Тази вечер в селото се провежда протест.

"Няма опасност от ескалация на напрежението и безредици, взели сме всички необходими мерки, за да осигурим реда", увери директорът на пловдивската полиция Атанас Илков. До безредици не се стигна.

Пострадалият военнослужещ е бил е прегледан в УМБАЛ "Св. Георги" и освободен за домашно лечение.

"В момента отново е в болница, тъй като състоянието му се е влошило. Може да се наложи и операция", заяви кметът на Войводиново Димитър Тосев.

 

 

Коментари Напиши коментар

131

Илия

преди 5 месеца

след като е бил предизвикан и псуван е трябвало да извика полиция а не да слиза от колата да се саморазправя при положение че са повече от него

130

неразбираш

преди 5 месеца

Командос от Специални сили пребит от двама младежи на 17 и 21г???

129

Анонимен

преди 5 месеца

Миналия месец един кюрд затри 6 и рани 10 ербап аскера на Турция,така че турските тролове да не злобеят!А да си гледат Диарбекирските драми!