Снимка: архив "Булфото"

Жителите на село Войводиново ще излязат тази вечер на протест след нападение от роми над военнослужещ.

Двама младежи от ромски произход са нападнали снощи 33-годишен мъж, който се прибирал от ваденето на Богоявленския кръст в Пловдив, съобщава TrafficNews.bg.

Още по темата

Инцидентът е станал пред очите на редица свидетели. По разказ на очевидец, мъжът направил забележка на двамата младежи, които стояли на пътя, а той не можел да мине с автомобила си.

След нея ромите изкарват мъжа от колата и му нанасят серия от удари по главата и тялото. Хората наоколо се намесват и разтървават побойниците. За минути обаче от ромската махала идват над 20 души с брадви и колове. На място се е отзовала полиция и екипи на специализирани звена, които предотвратяват по-тежки сблъсъци.

От МВР заявиха, че двама младежи, на 17 и 21 години, са били задържани заради нанесен побой над 33-годишния мъж. Той е бил откаран в болница и след преглед е бил освободен за домашно лечение.

Срещу двамата побойници е започнало досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда  по хулигански подбуди .

Протестът е насрочен тази вечер от 18:00 часа пред църквата в селото.

"Искаме ромите, които всички живеят в незаконни къщи да бъдат изселени оттук! През годините те станаха страшно много. Ако допреди 15 години бяха 10-20, в момента са стотици! Страх ни е за децата ни", каза жена от селото, която се готви за протеста.

Коментари Напиши коментар

62

Александър Павлов

преди 5 месеца

До Анонимен
На кое Викаш Паток бе

61

Тото

преди 5 месеца

А Бойко обикаля из държавите и разправя колко добре си живеем тук.

60

ом

преди 5 месеца

В такива случай искам да стана скинар и да дера като викинг кожи,черни гнусни кожи няма ли българи в тази страна искам да се включа в инициатива за възпитание на черникожи!