Снимка: pixabay
fallback

В големите градове отново е отчетено замърсяване на въздуха по данни на "Air Quality Index" на Европейската комисия.

Данните от тази сутрин показват, че концентрацията на фини прахови частици е над нормите в редица градове.

Oще по темата

Най-мръсен е въздуха в София, където превишенията са от 4 до 6 пъти над нормата.

Най-големи стойности са регистрирани в "Надежда", "Павлово", "Хиподрума" и "Младост".

Замърсен е въздухът и в Пловдив, Горна Оряховица, Шумен, Перник, Видин, Смолян и Благоевград, където превишението на ФПЧ е около 2-3 пъти.

Запрашване, но в по-малка степен е отчетено във Враца, Плевен, Добрич, Варна, Девня, Сливен, Хасково и Кърджали, предаде "Фокус".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Военен писар

преди 5 години

Пропаганда и манипулация в едно. Кака Гинка ще смъкне цената на CEZ и ще има договор с Ковач'ки, о, извинете - с индийска фирма. Този господин има и друг съдружник на много високо. Е, как да ви накарат да харчете повече ток и да им те оборот на фирмата. Ами ще забранят въглищата. Имате си ток!😊😆😆

44

До 44 Биг нещо си

преди 5 години

Щом живееш от 80-та година в Младост, би трябвало да знаеш от кои съседни квартали идва замърсяването при отоплението на твърдо гориво. Сега на предишните празни терени през няколко метра разни фирми имат разни сгради, които не са на парно, а почти навсякъде горят печки - примерно на мястото на засипания Панчаревски канал. Същото е до Младост 2, където има какво ли не - автосервизи, разни бараки и т.н., преди да се стигне до блоковете в Студентски град.

43

BigDick4You

преди 5 години

До До 37 Big...Живял си-чушки!Аз съм там от 80-та година и не съм мърдал!И тогава имаше ТЕЦ-ове на въглища и хората се отопляваха в голяма част на София с твърдо гориво, но въздухът беше по-чист, и смогът го нямаще!

fallback