45

Военен писар

преди 5 години

Пропаганда и манипулация в едно. Кака Гинка ще смъкне цената на CEZ и ще има договор с Ковач'ки, о, извинете - с индийска фирма. Този господин има и друг съдружник на много високо. Е, как да ви накарат да харчете повече ток и да им те оборот на фирмата. Ами ще забранят въглищата. Имате си ток!😊😆😆

44

До 44 Биг нещо си

преди 5 години

Щом живееш от 80-та година в Младост, би трябвало да знаеш от кои съседни квартали идва замърсяването при отоплението на твърдо гориво. Сега на предишните празни терени през няколко метра разни фирми имат разни сгради, които не са на парно, а почти навсякъде горят печки - примерно на мястото на засипания Панчаревски канал. Същото е до Младост 2, където има какво ли не - автосервизи, разни бараки и т.н., преди да се стигне до блоковете в Студентски град.

43

BigDick4You

преди 5 години

До До 37 Big...Живял си-чушки!Аз съм там от 80-та година и не съм мърдал!И тогава имаше ТЕЦ-ове на въглища и хората се отопляваха в голяма част на София с твърдо гориво, но въздухът беше по-чист, и смогът го нямаще!

42

До 37 Биг-чо

преди 5 години

Като пишеш за Младост, знаеш ли за целегодишното горенето на гуми след 17 часа и миризмите в Младост 4 и Младост 3, а понякога и в Младост 1А и Младост 2? Знаеш ли как се отопляват в Горубляне през зимата. Да не си мислиш, че Младост е под стъклен похлупак и никакви замърсявания не идват от съседните райони?!

41

Анонимен

преди 5 години

"Какво миене на улиците при -4 градуса бе слабо мозъчни човечета."Когато се мие редовно при положителни температури ще е чисто и при отрицателни. С нови бели маратонки изкарах 10 дни във Великобритания, дъжд валя, по неасфалтирани пътеки се движих, така и не се нацапаха, докато не слязох от самолета в София. Мръсотията е навсякъде, няколко години редовно миене ще оправят нещата, а не по веднаж лятото, на не навсякъде. Не поливане, а реално миене.

40

Gruio

преди 5 години

До BigDick4YouТая смрад в Младост идва от планината. Същото е и в Павлово - боянските кюнци сипят сажди, които се смъкват към София.

39

До 37 Big...

преди 5 години

Нямаш си на идея за какво става дума като пишеш за Младост. Живял съм 32 години в Младост и много добре знам кога и откъде идва замърсяването там.

38

Край

преди 5 години

Не са ви само фините прахови частици проблема. В дни като тези дишаме коктейл от химикали. Елате да ви затворя в гаража с каквато искате кола с ДВГ за пет минути само. София по градоустройството си трябва да бъде град със силен градски транспорт автомобилите трябва да са най-бързия но и най скъп транспорт. Сега е обратното. 15км./час средна скорост и по-евтино от билета за трамвай.Твърдото гориво трябва да се ЗАБРАНИ

37

До 33 Край

преди 5 години

Отоплението обаче замърсява в пъти повече от всичко останало, особено там където горят гуми и какво ли не. В такъв ден с замърсяване 6 пъти над нормите, делът на отоплението в замърсяването е над 91% и всичко останало става толкова малко, че не си заслужава да се коментира. Всяко изместване на вниманието към нещо различно от отоплението, води до това, че не се парви нищо за намаляване на замърсяването.

36

Инт

преди 5 години

София може да е всякаква, но поне виждаш какво дишаш.

35

BigDick4You

преди 5 години

Пичове,в Младост, на високото се отчита винаги най-голямо замърсяване,а там НИКОЙ не се отоплява на дърва!*** физичен закон е, че праховите частици се спускат, като мъгла, в нискотои няма как да дойде мръсен въздух от другаде, затова трябва да има местно замърсяване!Е, там има огромен трафик на стари автомобили, от работещи, през делнични дни,които отиват на работа или се прибират по квартирите си.

34

До 33 Край

преди 5 години

Донякъде си прав, но хайде да степенуваме кой колко замърсява.Една цигара замърсява с фини прахови частици повече от бензинов или дизелов автомобил с поне Евро 3. Неизмитите улици също замърсяват и вятъра и всичко, което се движи, вкл. и пешеходците, вдига прахоляк във въздуха. Прахолякът вдигнат от един автомобил е 24 пъти повече от фините прахови частици излизащи от ауспуха на колата. Затова тролеите и останалите ел. автомобили "замърсяват" колкото и бензиновите и дизеловите коли. Отоплениет

33

До 32

преди 5 години

Промитият мозък си ти. Смогът над София си стои целогодишно, включително и посред лято. Просто сега концентрацията се усилва заради температурната инверсия и мъглата.

32

+++

преди 5 години

Заради лъжата на Фандъкова, че колите били големият замърсител на въздуха в София и съответно никакви мерки за по-чист въздух, сега започваме да плащаме ежедневни огромни глоби. Показателно е, че от около десетина дни и Фандъкова спря да лъже за автомобилите и вече говори за отоплението, но е доста късно - празните й приказки няма да ни спасят от глобите.

31

Край

преди 5 години

Замърсяването и основно от отоплението на въглища/дърва и *** НО също и от колите.Твърдото гориво директно трябва да бъде забранено а колите ограничени.В София трябва да живеят само богати, умни и красиви хора. Добре облечени и с нови коли. Кюмюрджии с вехти бангии да ходят във Видин, Ямбол или Малко Търново - да го направят големо.

30

+++

преди 5 години

Почти една трета от София се отоплява с печки на дърва и въглища, а в едни привилигировани квартали, в които полиция не влиза горят и гуми и всякакви отпадъчни материали. Това, че някъде си има квартал, в който почти всички са на парно, изобщо не означава, че там въздуха е по-чист, след като в съседните квартали горят гуми, въглища и дърва. В ден с 6 пъти замърсяване над нормите, делаът на колите в това замърсяване е под половин процент, но едни с добре промити мозъци повтарят лъжата за колите.

29

Факт

преди 5 години

В София официално се водят, че живеят 1 238 438 човека (31.12.2017), но реално са доста по-малко, тъй като над половин милион от тях живеят някъде в чужбина. Плътността на населението е доста малка, така че място за нови хора има колкото искаш, въпросът е, че общината нищо не прави за инфраструктурата и най-вече за организацията на движението и паркирането, заради която организация в София има огромни задръствания, каквито в подобните градове по света ги няма.

28

Курцио

преди 5 години

Смее ли някой да каже, че замърсяването е от колите!?Нали ще го разпънат на кръст, и ще бъде краят му, като политик!Затова обвиняват отоплението на твърдо гориво, каквото има само на места в София обаче.А от какво са превишените норми,дори през лятото, на Семинарията, например!?Баровците в Лозенец да не готвят на въглища!?Или, има всяка вечер задръстване на пушещи таралясници!?;)

27

чарли

преди 5 години

В нашто село е чисто .

26

Анонимен

преди 5 години

Замърсяването с фини прахови частици е от отоплението, но "Край" едно си знае, едно си бае - колите, та колите. От простотията на хората, които за всичко обвиняват колите ще се зидушим.