Снимка: Архив, Булфото

Проучване на "Тренд" от последните дни показа спад в общественото доверие спрямо правителството. Регистрирани са повече отрицателни, отколкото положителни оценки, а всичко това се случва на фона на вълна от протести, оставки и политически пререкания между управляващи и опозиция.

Още по темата

"При БСП няма отлив към настоящия момент. Ние трябва да търсим как да разширим своето влияние. Разбира се, че искаме предсрочни избори. Всяка опозиция, която казва, че трябва те да са в неидващото бъдеще, не е опозиция. Факт е, че това е единственият възможен начин да се придобие нова политическа легитимност", заяви депутатът от БСП Александър Симов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му доверието към момента е напълно изчерпано, а единственият начин то да се върне отново е чрез избори.

Според него думата "разклатено" не описва сегашната ситуация, в която се намира правителството. По негови думи от лятото властта преминава от скандал в скандал и коментира, че всяко важно решение на кабинета се превръща в криза.

Журналистът Кристина Кръстева смята, че през последните дни се случва "наместване" около премиера Бойко Борисов.

"Предсрочно прекратяване на мандата не е изключено. Мисля, че е нормално да има протести, този марш на протестиращите не е обезпокоителен. По-обезпокоителен е маршът на малките хора в политиката, които искат винаги да се показват като някакви колоси", коментира Кръстева.

По думите й след оставката си Валери Симеонов ще остане косвено в политиката – чрез човека, когото посочва да заеме поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase