Снимка: Архив, БТА

Още по темата

Интригата между институциите продължава да се заплита. Държавният глава Румен Радев наложи вето върху Закона за корпоративното подоходно облагане. Това е 11-ото вето на президента. Румен Радев обаче не отговори на въпроса дали ще приеме поканата на ГЕРБ за среща с него заради измененията в Кодекса за застраховането, свързани със задължителната "Гражданска отговорност".

Журналистът Валерия Велева и политологът Любомир Стефанов коментираха в студиото на "Денят ON AIR" вътрешнополитическата ситуация у нас и бяха категорични, че комуникацията между държавния глава, премиера, ГЕРБ и въобще институциите, е нарушена, а напрежението у нас продължава да се покачва.

Любомир Стефанов допълни, че е нарушена и комуникацията между народ и управляващи, а по думите му напрежението между институциите е добре да го има, но само ако е градивно, а не в този вид, в който е то сега.

"Радев създава това усещане, че има нещо личностно в този конфликт. Той казва ти и ти си виновен, като си казал А - казвай Б", допълни още политологът пред Bulgaria ON AIR.

Валерия Велева също застана зад идеята, че президентът Румен Радев трябва освен да критикува, и да каже или посочи път, по който да се излезе от тежкото положение.

"В дадени моменти президентът говори като политолог, като анализатор, а не като държавник, не като президент", подчерта журналистът.

Двамата коментираха и протестите. Валерия Велева беше категорична, че гражданското недоволство е насочено не просто към сегашното правителство, а към цялата политическа класа и протестите на хората показват катастрофата на политическия ни елит.

Любомир Стефанов също коментира и каза, че БСП се опитват да яхнат протестите, но това няма да може да стане, защото гневът на народа е насочен към всички.

Политологът беше категоричен, че България сега е в ситуация, в която "властта се търкаля по улиците" и е възможно раждането на нов политически субект.

Велева пък каза, че в България сега няма силно лидерство и ако то се роди на улицата, може да е опасно, а Стефанов допълни, че дори и при появата на нов политически субект при това голямо обществено недоволство, то не е ясно дали той ще успее.

Коментари Напиши коментар

352

Анонимен

преди 2 години

Със сигурност Нинова, Радев в коалиция с ДПС ще стабилизират държавата за кратко време. Ще дишаме чист въздух, ще вдигнат заплатите, ще намалят цени и разходи, няма да крадат, ще строят пътища, които никога няма да има нужда да бъдат ремонтирани, ще преместят морето в София, ще бъде оранжево небето.

351

Ами

преди 2 години

Всички са маскари.

350

Ели

преди 2 години

Народът протестира срещу криминализираният елит, който ни управлява 30 г.Срещу премахването на пряк контрол върху приватизационните сделки от прокуратурата. Срещу внос на скъпи и некачествени храни - подкрепени от държавни агенции, срещу унищожаване на училища и държавни болници, заради частните.Фармацефтична мафия, вдигане на ток, води, парно, сградна инсталация.Некачествени вода и въздух, немиене на улици. Народът протестира с/у огромният държавен дълг 30 милиарда.ЮП, корупцията и беззакон