Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Две години след саниране – блок във Велико Търново е в плачевно състояние. Въпреки че за ремонта са изразходвани половин милион лева, плочките по фасадата вече се рушат, а при всеки дъжд мазетата на хората се пълнят с вода.

Сградата е една от многото санирани по програма "Енергийна ефективност". Блок №3 на ул. "Райчо Николов" във Велико Търново е една от първите санирани сгради в града, съобщи Bulgaria ON AIR.

За половин милион лева била направена изолация на блока, подменена е дограмата и са освежени общите части.

Днес обаче плочките по фасадата падат. Хората веднага потърсили фирмата изпълнител на проекта, но никой не откликнал на сигналите им.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

бг работа

преди 5 години

продължение..още поне 20 такива като него. Същата работа може да се свърши с молив, метър и най-смотан модел дрелка за 20 лв-безплатно и два анкера от 10-20ст, но тогава няма да е доволен и ще каже, че майсторите не стават. Същото е със "санираните" баби-мърморят, колкото да са на приказка. Ако бяха платили от джоба си-нямаше да разберем за проблема. Да търсят строителя на блока за разпада, а за саниращите си имат гаранция

97

бг работа

преди 5 години

Сбъркаха с това безплатно за живущите облепване на блокове. Българинът хвали майстора само, ако яко го оскубе с пари. Така се самоуспокоява и хвали за да не изглежда прецакан. Преди време монтирахме един скъп полилей, френски на някакъв новозабогатял и офертата беше 150лв-монтаж с гаранция 10г. Занесохме техника за строеж на цяла къща и лазери, нивели,прахосмукачки и какво ли не още, след 5ч подготовка и две дупки, си стиснахме ръцете и подписахме гар. карта. Толкова бе доволен, че намери още.

96

Анонимен

преди 5 години

Прословутото блокче се населява 50%от *** събратя, ако някой има снимка да я побликува да се види каква развалина е бил въпросният блок преди санирането.

fallback