Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Разследването на жестоко убитата 30-годишна журналистка от Русе продължава. Властите работят по всички версии. Не се изключва убийството на Виктория Маринова да е свързано с работата и. Към момента, обаче, все още няма задържани и заподозрени за престъплението.

Тялото на русенската журналистка беше намерено вчера. Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена. Жената е водеща на предаване и административен директор на русенската телевизия.

Oще по темата

В единствения епизод на предаването "Детектор", което Виктория поема наскоро, журналистката говори за корупция и злоупотреби с евросредства. Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".

Към момента няма достатъчно доказателства, които да потвърдят, че жестокото престъпление е било извършено заради епизода на предаването, но версията не се изключва от разследващите органи.

"Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване "Детектор" поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от "Биволъ" журналисти", обясни Богдана Лазарова в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

"Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии", уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

"И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с "Господари на ефира", твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.

Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад "Света Неделя" в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

207

Росен

преди 5 години

Доколкото чух по снн вчера . Хората казаха че е имала някакви изказвания за злоупотреби с еврофондове. Което е ясно отдавна за много хора в бг. Но все пак ако те от евросъюза уж разберат сега е кофти за нас или тях. Затова се сучва това . Но това е само мнение не задължавам никои да мисли така особено някой който се занимава с тези злоупотреби. Така че ще намерим някой виновен за да не спре кранчето. Че като спре все едно управлява бспто.

206

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНапълно си прав.

205

NoName

преди 5 години

Това ужасно деяние според мен няма нищо общо с работата й. Какво по дяволите е търсила там? САМА? Това е случайно нападение от някой изро д или е някой бивш/настоящ... Това е ужасно престъпление и този тип трябва да бъде хванат и съден!! Успех на МВР дано си свършат работата качествено!

fallback