Снимка: Архив, Булфото
fallback

900 лева глоба за шофьор, движел се с превишена скорост. Автомобилът му се е движел почти тройно над допустимото – със 145 км/ч при позволени едва 60 км/ч.

Това беше установено след проверка на "Пътна полиция" на главния път Разград-Шумен.

Джигитът е установен по време на 24-часовата акция на "Пътна полиция“ и TISPOL в страната, която е част от Европейския ден без загинали на пътя.

Oще по темата

Друг прегрешил водач пък е засечен от камерите на улица в село Панайот. Уловен е да се движи със 133 км/ч при ограничение 50 км/ч. Наложена му е глоба в размер на 950 лв, а водачът освен това е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за три месеца.

Дългогодишни анализи на пътно-транспортната обстановка показват, че основната причина за настъпването на тежки пътни инциденти е именно превишената и несъобразена скорост.

Инициативата Европейски ден без загинали на пътя  цели да намали смъртните случаи и тежките травми, получени при ПТП-та.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

глоба

преди 5 години

КАТ като се научат да издават глобите същата седмица, ще се плащат.Аз примерно знам че ме снима камера юли месец, бях със 120, на 60 измислено кръстовище извън градско, и с удоволствие ще си я платя и ще карам по-бавно. НО те имат 1 година за да ми я издадат, и още не е дошла нито глоба, нито акт...

91

бг работа

преди 5 години

Не пишете, без да сте минавали по този път. Настилката е на няколко години/ не помня 2,3 или 4/, пътя е с три ленти и има пееща маркировка-дето казваме като писта е. Оттам карат повечето от и за Букурещ и цяла СИ България. Няма логика да му наслагат ограничения 50, 60 и то основно където са разклоните за села с по-сто жители или на т.нар. хранилки . За жалост има и минаване през центъра на едно село/ мисля с Струйно/ А който знае англ/ немски-да види как е в Швейцария, за превишена скорост-ку р

90

Уууу!

преди 5 години

Значи,при такова нагло надвишване на скоростта,трябва да се чупи книжката на две и да се лишава завинаги от управление такъв и диот!!!!Без право на книжка повече!

fallback