92

глоба

преди 5 години

КАТ като се научат да издават глобите същата седмица, ще се плащат.Аз примерно знам че ме снима камера юли месец, бях със 120, на 60 измислено кръстовище извън градско, и с удоволствие ще си я платя и ще карам по-бавно. НО те имат 1 година за да ми я издадат, и още не е дошла нито глоба, нито акт...

91

бг работа

преди 5 години

Не пишете, без да сте минавали по този път. Настилката е на няколко години/ не помня 2,3 или 4/, пътя е с три ленти и има пееща маркировка-дето казваме като писта е. Оттам карат повечето от и за Букурещ и цяла СИ България. Няма логика да му наслагат ограничения 50, 60 и то основно където са разклоните за села с по-сто жители или на т.нар. хранилки . За жалост има и минаване през центъра на едно село/ мисля с Струйно/ А който знае англ/ немски-да види как е в Швейцария, за превишена скорост-ку р

90

Уууу!

преди 5 години

Значи,при такова нагло надвишване на скоростта,трябва да се чупи книжката на две и да се лишава завинаги от управление такъв и диот!!!!Без право на книжка повече!

89

Bankero

преди 5 години

Това че са налижили глоба от 900 лв не новина. Новина ще е ако някой плати такава глоба. или ако някой плати и 20лв глоба на КАТ, пак ше е сън=битие.

88

WRC

преди 5 години

Аз пък ако карам бавно ззаспивам което е по- лошо....

87

Православен

преди 5 години

Закона е направен, имаш пари караш 200 и не ти пука!

86

Константин

преди 5 години

И аз се зачудих, защо не са му взели и книжката, а само са го глобили. Ето предложение, като си платиш по банков път и не могат и ти не се явяваш в пътна полиция, да ти анулират автоматично ли, електронно ли СУМПС и готово. И искаш или не, отиваш в полицията и се явяваш след 6 месеца на проверовъчни. Ето ти го закона, какво го мислят. Но пак ще има субективния човешки фактор и това няма да важи за наши хора.

85

Анонимен

преди 5 години

освен глоба и отнемане на книжка, трябва и прибиране на колата в наказателен паркинг за същия период, като книжката! иначе пие, пали и пак ще кара!

84

Отговор

преди 5 години

До :):) 86 Как за какво ? Да ни е гадничко.

83

пример от

преди 5 години

Румъния. Хванат пиян, не знам колко пъти. ДВЕ ГОДИНИ В ПАНДИЗА. НЕ МОЖЕ ДА ИМА КНИЖКА ВЕЧЕ. Знам, че тук става въпрос за превишена скорост. Просто давам пример как действат в Румъния.

82

ха

преди 5 години

"Дългогодишни анализи на пътно-транспортната обстановка показват, че основната причина за настъпването на тежки пътни инциденти е именно превишената и несъобразена скорост." и колко години е трябвало за да го анализират и установят туй много сложно нещо?!

81

Анонимен

преди 5 години

Глобата е едно на ръка, за такива неща трябва да отнемат книжката.

80

:):)

преди 5 години

аз пък ще ви кажа че точно този знак е една хранилка за КАТ, сложен просто зада го има.. никой не може да даде разумно обяснение за какво е сложен и вместо с 90 да ограничава на 60

79

Бай Ставри

преди 5 години

До Наблюдател до 76Току що направих справка он лайн калкулатор за ГО..При до 1,4 мотор ще плащам 238лв гражданска..а джигита с 1,4 на 20г с под 1 г стаж зад волана 295лв това е при една и съща год.автомобил и община..спеавка SDI калкулатор..ще плащам с 50-60 лв по малко от 20г джигит. явно толкова струва да си примерен шофьор според държавата!

78

Анонимен

преди 5 години

145 и 60 км/час - 2,4 пъти разлика, което закръглено споерд заглавието е почти три пъти ...Там почти сигурно не трябва да има ограничение, така че е шофирал 1,8 пъти над 90 км/час. Отделно, че там е безопасно да се шофира и с 200 кмчас., но това е кардинален проблем за България. Наскоро ходих до САЩ и това, което видях за ограниченията на скоростта беше, че са много динамични - за всеки път собствено ограничение според пътя, а шофьорите караха с 15-20 мили (24-32 км) над разрешената скорост.

77

annybody

преди 5 години

Каква е събираемостта на подобни глоби и има ли изобщо някаква "събираемост", или и я е като осъдените да плащат "кръвнина", които и грош не са изплатили?

76

Анонимен

преди 5 години

В България глобите и другите наказания за нарушенията по пътищата са свръхвисоки, но това както навсякъде пос вета не спира нарушителите. Сега КАТ санкционира за едно от 100 хиляди нарушения и това е огромният проблем. В нормалните държави шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат снакионирани за него и затова не правят нарушения. В България е обратното - свръхвисоки наказания по закон, които не се прилагат.

75

Наблюдател до 76

преди 5 години

Бай Ставри, вземи си кола 1.3-1.4 двигател и ще си решиш проблема с цената на ГО.

74

Гешо

преди 5 години

На запад за такива скорости конфискуват МПС то и отиваш на съд .А съдиите на са никак мили за превишена скорост, освен глобата можеш да отидеш и в затвора . Такива закони трябват и в България .

73

До 73

преди 5 години

Май не само от безопасна скорост не разбираш, но даже не знаеш, че Цариградско шосе не се пресича на едно ниво с други пътища от Орлов мост чак до Горубляне (ул. Димитър Пешев). 110 км/час беше там ограничението преди 1989 година при онези коли с много по-слаби спирачни системи, а безопасната скорст там е между 160 и 180 км/час, но ти откъде да го знаеш.