Архив: БУлфото
fallback

Сдружението "Трейс Своге" отстранява констатираните дефекти по пътя II-16 Своге - София. Не се работи единствено в участъка на пътния инцидент, съобщава Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Работата по пътя ще започне веднага след завършването на процесуално-следствените работи и АПИ получи разрешение от разследващите органи, се посочва в съобщението.

Oще по темата

Това е изпълнителят на рехабилитацията на пътния участък в Искърското дефиле, на който миналата събота загинаха 17 души. Пътят край Своге е бил приет през 2016 г. без никаква забележка от 20-членна приемателна комисия.

Въпреки това няколко месеца по-късно се появяват дефекти и АПИ започва кореспонденция с обединението "Трейс Своге" за тяхното отстраняване.

След тежката катастрофа се  оказа, че асфалтът по трасето е некачествен, в него се откриха примеси на варовик. Съгласно нормативи и спецификация на АПИ този материал е недопустим за влагане в асфалтовия слой, защото повишава хлъзгавостта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 5 години

Защо не се каже просто и ясно, че Трейс е фирма покровителствана от .... Няма смели нали!

22

Анонимен

преди 5 години

А варовика от асфалта по магистралите кога ще махнат? Щото той и там се полира.И най-после напишете имената на членовете на тази двайсетчленна комисия, за да се видят корумпетата - убийци.

21

Анонимен

преди 5 години

сами си сътворяват дефектите, сами си ги проверяват, сега сами да си ги отстраняват, ама вече без да пълнят гуши ! същото трябва да е и с тези,дето санират блокове ,а стиропора пада още следобед....същото е с какво ли не ! държава на дефектите ! или по-скоро - дефектна държава !

fallback