Снимка: архив "Булфото"
fallback

Нарушения по Черноморието все още има, но в сравнение с миналата година те са по-малко. Това отчете министърът на туризма Николина Ангелкова по повод проверките, които традиционно извършва по морето.

"Наблюденията ни показват, че всички туристи и потребители все повече се запознават с правата, които имат по закон", каза министърът пред Нова тв.

Oще по темата

Тя разказа, че най-фрапантните случаи, на които проверяващите са се натъкнали, са били в хотели по Северното Черноморие  - в Златни пясъци и в село Топола.

"Хотелът в Златни пясъци е категоризиран с 4 звезди през 2011 година от тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, но не отговаря на тази категория. Липсват 3 от основните помещения, които се изискват - лоби бар, бар басейн и фризьорски салони. Помещенията ги има, но не функционират", обясни тя.

"Липсват и сифони в банята, което е много странно предвид изискванията за разрешение за строеж", коментира Ангелкова и допълни: "Незабавно стартирахме процедурата за понижаване на категорията", обяви министърът на туризма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Бивш Слънчак фен

преди 5 години

Ще намалеят и туристите.100грама уиски на Слънчака това лято са 17-18лв!На мен това ми беше с ходенето там.То да беше някакво от по-високия клас ами то обикновени шльоковици, от които бутилката е 20лв.Иначе има и от по-квалитетните питиета 12-18 годишни но там цената вече е 30лв за 100гр.Macallan Amber го пишат 12 годишен по менютата.Чшш алоу, някои хора не падаме от Марс!Поръчвам си салата с грилован *** и тиквички с краве сирене.Носят ми - без сиренеЗа 3 дни 800лв.Другия месец - ГЪРЦИЯ

24

Иван

преди 5 години

Сифон не се ли казваше на огънатата тръба под мивката? Това, което акулата има предвид май е канал.

23

Анонимен

преди 5 години

ОДИОЗНА!!!

fallback