fallback


Отново видяхме безсилието на човек пред силата на водата и поройните дъждове. Юли месец се превърна в изпитания за редица градове и райони в България. Защо преливат реки и язовири, и как да решим този проблем веднъж и завинаги?
Oще по темата


"Природата не избира къде да направи съответните поразии върху нашата инфраструктура. Основна роля за овладяване на тези прояви имат общините. Капацитетът на шахтите и отводнителните канали е слаб. Именно общините отговарят тези системи да бъдат почистени. Елементарни неща, но все пак са нужни усилия", посочи бившият директор на "Гражданска защита" Андрей Иванов.

Гостът на "България сутрин" отбеляза още, че собствениците на тези хидротехнически съоръжения заделят много малък ресурс, за да ги поддържат.

"Това е една от причините поддръжката им да е под всякаква критика. Този проблем не се взима навсякъде сериозно. Все повтаряме държавата, държавата, държавата, а за повечето хидротехнически съоръжения отговаря собственикът им", обобщи Иванов пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

Не ги закачайте собствениците в момента че са отишли на протест срещу истамбулската конвенция! Ще ви залива ама ще спре. Тамън да ви изплакне очите за да виждате по-добре и на далече!

12

Дончо

преди 5 години

Когато почнаха да гонят комунизма / след 1989 год./, СДС раздаваха язовирите на свои хора почти без пари. Те ги напълниха с риба и далаверата започна. При поройни дъждове ,далавераджиите не допускаха да се източва водата ,стените отслабваха ,защото никакви ремонти не се правиха и в последствие същите не издържаха и се получава това ,на което сме свидетели. Никой не търси сега отговорност от далавераджиите и пак Държавата е виновна.

11

Анонимен

преди 5 години

Както казаха хидротехническите съоръжения са на държавата в лицето ДКЕВР и по министерства на строежи и благоустройство,енергийно и промишлено,селскостопанско и храните или леката промишленост,ако предното е тежка промишленост,индустриално за всички взети заедно и общините кат свързани с горните министерства по организацията и изпълненията на дейноста им и по проекти предвидени,реализирани на техни територии по обществени поръчки за развитие на района кат администр.единици,но отдадени с концесии

fallback