Снимка: Bulfoto, архив

Веднага да започнат възстановителните дейности в засегнатите от дъждовете общини, нареди премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

В резултат на обилните валежи в три общини във Врачанско беше обявено бедствено положение – Мизия, Борован и Хайредин. Улици са разбити и потънали в кал, оплакват се местните хора.

Още по темата

"Кметовете днес още да започнат да асфалтират. Хората още днес, утре, да могат да си се приберат по къщите", заяви Борисов и заръча на министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие да посетят засегнатите райони.

"Намерете начина, по който кметът, защото е община, да възложи, а вие веднага да го реализирате", каза премиерът. По думите му работата трябва да започне веднага, а не първо местната власт да кандидатства за подпомагане и да мине много време.

След това разходите ще бъдат възстановени чрез ресорната междуведомствена комисия. "Улиците, където живеят хората, в тези градове и села, където мина наводнението и отнесе, и ги показват по телевизията, че са отнесени улиците, веднага кметовете да възложат, да ги оправят и от фонда за подпомагане след това ще им оправите парите", нареди Борисов.

Регионалният министър Николай Нанков информира, че е създадена организация и над 20 машини - леки и тежки, ще почистват калта по улиците в Мизия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase