Снимка: Булфото, архив

Ученик от дома за деца лишени от родителски грижи "Мария Терезия" намери навръх Свети Валентин чанта с лични документи и голяма парична сума. Той я предал на охраната на магазина, пред която тя била забравена.

18-годишният Величко Донков в момента е в 11 клас в Професионалната гимназия по механотехника и автотранспорт "Никола Вапцаров" в града на липите. Като пълнолетен ученик, той работи на 4-часов работен ден в магазин от голяма верига, където отговаря за количките, с които пазаруват клиентите, коментира пред "Монитор" директорката на дома Латинка Петрова.

Тийнейджърът не се замислил и за момент, дори не надникнал в черната чантичка и я предал на дежурния охранител. Когато я отворили станало ясно, че вътре има няколко хиляди лева и документи на собственик на хотелски комплекс с ресторант в мъглижкото село Селце, който малко преди това пазарувал в обекта.

Притежателят на документите и парите се върнал обратно, за награда на момчето той оставил 50 лева, с които Величко си купил нова дрешка.

Догодина той ще завърши специалността "двигатели с вътрешно горене", оценките му са  много добри, от доста време се е хванал да работи, за да се издържа и подпомага, уточни директорката на социалното заведение.

В дома "Мария Терезия" живее и Мария Стоилова, която през януари 2016 година спаси от смърт водач на тролейбус, който си беше глътнал езика докато шофираше по улиците на Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase