Снимка: архив, Булфото
fallback

Трябва изцяло да се промени философията на Закона за движение по пътищата с изготвяне на нов, който да е адекватен на условията, в които живеем. За това настоя пред Bulgaria ON AIR тв водещият Иво Танев, който е част от Института за пътна безопасност.

Вчера стана известен пореден случай на шофиране в насрещното, този път на АМ "Хемус".

"Трябва да притиснем държавата да си свърши работата. Той е убиец! За такива хора не ми е жал, позицията на хората трябва да бъде изключително крайна", посочи Танев.

Oще по темата

Той е на мнение, че трябва да се въведе понятие "системен нарушител" и да се отнема шофьорската книжка при 3 ПТП-та. При повече от 5 нарушения моментално отнемане на книжката и административни наказания, предложи Танев.

Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи обяви, че се предвиждат 3 отделни закона, с които да се регулират автошколите, водачите и регулационните органи.

"Защо трябва през 2 години да се променят глобите, тъй като стават неадекватни?", коментира той и предложи глобите да се впишат като брой минимални работни заплати, за да бъдат адекватни.

Преди два дни депутатите от Транспортната комисия решиха, че регистрационните номера на автомобилите няма да бъдат сваляни заради изтекла шофьорска книжка.

"Да, регистрационните табели няма да бъдат свалени, но ще бъде взет талонът и колата ще бъде дерегистрирана", обясни Илия Тодоров в "България сутрин".

Той отбеляза, че всяка седмица се хващат между 300 и 500 човека, които шофират с отнети свидетелства за правоуправление и настоя да проявяваме гражданска нетърпимост към нарушителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Глупак

преди 6 години

До АнонименНе Може, а ТРЯБВА. На едно видео ще е много ясно кой какво прави. Ама нали се сещате, че на много хора това няма да им хареса, защото вече ВСИЧКИ сме свикнали да нарушаваме не само правилника за движение, ами и наглостта и простотията се възприемат като нещо нормално. А това се отразява най-вече в карането.

18

Анонимен

преди 6 години

Управляващите живеят от непосилни глоби и грабежи а стадото блее ли блее.

17

Анонимен

преди 6 години

Слушах един бивш депутат тази сутрин пО БТВ, за алкохола. Разбира се, че след пиене не трябва да се кара. Да се нахнело и това 0.5 промила??? Едно изплакване на устата с Листерин може да покаже алкохол, но е кръвта няма. Както и бонбон Пияна вишна. Идиотщината на комисията е и забраната, хората с високо кръвно и диабет да не карат. Колко % от катастрифите са по тези причини? Няколко за цялата страна, може би. А от карачи със 150 - 180, колкото искаш. Тъпотата на комисията е видима, не помага за

fallback