Снимка: Булфото
fallback

Критична е ситуацията около село Влахи в Кресненското дефиле, където има опасност от разрастване на пожара.

Заради това се наложи 19-те жители на селото да бъдат евакуирани. Огънят е на 3 км от населеното място, но се разпространява много бързо  заради разразилия се много силен вятър. Той стана причина огънят да премине през направените вече просеки и да обхване нови площи.

Oще по темата

Разпореждането за евакуацията е на областния управител на Благоевград - Бисер Михайлов, по препоръка на Кризисния щаб.

Огънят се разпростря в посока село Влахи, което наложи част от екипите да бъдат изтеглени на безопасни места и да се прегрупират, за да се овладеят пожарът и неговото разпространяване към населеното място, обясни главен инспектор Добри Тонков.

"От вчера сме предприели мерки и превантивни действия, ако се наложи евакуация на селото. Направен е списък на жителите на село Влахи, които са около 19 души, една част от тях са постоянно живущи, други имат там вили и къщи, в които ходят в почивните дни", поясни главен комисар Николай Хаджиев, директор на ОДМВР - Благоевград.

"Предполагам, че ще срещнем съпротива от част от жителите на селото, както беше от изминалите дни в Ощава и Сенокос, но това се прави с цел тяхната безопасност. Знаем, че са привързани към къщите си, към животните си, но най-важното е човешкият живот", каза още Хаджиев.

Той бе категоричен, че хората ще бъдат принудително изведени и евакуирани от полицаите и жандармеристите, ако това се наложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

50

преди 6 години

Нека да гори,да гори,да вали,да вали,да вали!По--нагоре,по-надолу.по-напред,по-назад,че и изотзад!Некадърници,това каето ви е занаят не можете да правите,а държава ще управлявате!Слуги на чужди интереси-Макронца,Меркелца...а унгареца приема подарък руска АЕЦ!Май ще трябва да хващаме дървото!

18

Анонимен

преди 6 години

Избрахте си пожарникар да изгори държавата! Досега икономически, а вече и фактически!

17

Анонимен

преди 6 години

Започва строителството на магистрала ,,Струма,, ! П П / Продуктово позициониране / ГЕРБ разчистиха гората от дърветата ! След суджука на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ сега и пътя за Гърция !

fallback