Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Знаците Е 24, които предупреждават шофьорите, че КАТ засича и снима автомобилите с превишена скорост, от днес ще бъдат махнати. Това съобщиха от полицията, след като от 8 юли влизат в сила последните промени в Закона за движение по пътищата.

Oще по темата

От вчера до 15 септември действат и нови ограничения за камиони с тегло над 12 тона.

През уикенда и в двете посоки по пътищата към граничните пунктове катаджиите започват проверки за неплатени глоби и на водача и на пътниците, пише "Труд".

За проба между 10 и 12 часа в четвъртък патрули са спирали на пътя между Сливница и пункта Калотина. За 2 часа били проверени 31 автомобила и 44 души – шофьори и пътници.

Връчени са 10 електронни фиша за превишена скорост, шест от които – на един нарушител. Общата им стойност е 1300 лева. Хванати са две коли без винетки, чиито водачи са глобени с по 300 лв.

От КАТ напомниха, че за получените вчера електронни фишове срокът за обжалване, деклариране или доброволно заплащане със 70% отстъпка, е 14 – дневен.

Ако собственикът на автомобила твърди, че не е карал в деня и часа, когато и сниман, той трябва да посочи данните на шофьора нарушител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 6 години

Милиарди откраднаха полицията излезе на протест и това беше най умното където можеше да измислят сами да си събират парите по пътищата кой колко си изкара без винетка 50тунка без застраховка 20 30 хванат с мигранти 1000дарка.олеле майчице

39

no name

преди 6 години

А пунктовете за ГТП, кога ще ги стегнат - за гуми/за грайфер, за ДОТ/, за спирачки, за окачване за ИСТИНСКА проверка, а не колата да стой там като паметник за да я снимат камерите и си готов... дай 40 лв. за 20 минути никаква работа. Така ли иначе много често знаците стояха на един метър пред патрулката, щото трудно се закрепяли...... Хора осъзнайте се, всичко това е за още парички от глоби, сега ще се почне с някави безумни снимки да се чудиш на дърво ли са били качени.

38

Фустера

преди 6 години

Проблема не е дали има или няма знак за камера.Неможе да се изпреварва на завой,без никаква видимост или да виждаш че срещу теб идва кола и въпреки това да започнеш изпреварване,като се надяваш идващия срещу теб да намали,за да може ти великия шофьор да се разминеш с него без да се ударите челно.Също така има доста безмислени знаци за ограничение от 40-50 км/ч на места,който служат само за хранилка на служителите от КАТ.Просто трябва да караме разумно на пътя.

fallback