Снимка: архив Reuters
fallback

Открити са малко над допустимите стойности на уран във водата на три пловдивски села, съобщи радио "Пловдив", позовавайки се на д-р Ваня Танчева-Манчева - директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ - Пловдив. Това са селата Пъдарско, Болярино и Драгойново, намиращи се съответно в трите общини Брезово, Раковски и Първомай.

Oще по темата

От Здравната инспекция са се позовали на резултати от проби, предоставени им от ВиК.

По думите на д-р Танчева-Манчева водното дружество е тествало водата в частна лаборатория в Бухово. Веднага са били уведомени кметовете на населените места, за да предприемат съответните мерки и да уведомят хората да не ползват водата за пиене и готвене.

Забраната ще остане в сила до извършването на втори тест, което ще стане в понеделник, като пробите ще изследват в Националния център по радиобиология, коментират от РЗИ, цитирани от радио "Пловдив".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Oo

преди 6 години

V Bankia otkrili orangufani daje...

24

Анонимен

преди 6 години

Ако наистина имаше активен уран в питейната вода , досега щяхме да заемем първо място в света по производителност на труда . На България корените не са така както трябва , а не коренното население .

23

Мистър БАН

преди 6 години

Напишете истината бе леваци .Водата си е имала уран винаги но чак 2017 година се сетили да е изследват глупаците .Преди това 10 века всички са пили уран без да знаят .Така че ЕС ги накара да вземат проби за водата и въздуха .Въздуха пък има катрани и отрови оловни окиси мноо над нормите ама мълчите .Щото не става да ви сложат водоноски ,,въздухоноски" още няма .

fallback