Снимка: архив, Булфото

Близо 2 млн. лева отпусна правителството "Борисов" 3 на първото си редовно заседание за решаване на проблема с питейната вода на Хасково.

В нея беше открит уран над нормите, а наскоро лично Борисов се ангажира, че ще се намери решение.

С парите ще се финансират 8 нови сондажа в различни зони. Четири от тях са в северната зона, един – в Узунджово и три в близост до село Подкрепа.

"Преди месец призовах служебния кабинет да вземе решението, което взе правителството на Борисов днес, това не беше направено. Колегите от служебния кабинет, подкрепяни от БСП, използваха темата, за да плашат хората, а не да решат проблема", коментира депутатът от Хасково Делян Добрев пред журналисти в МС.

По думите му това е единственото възможно решение, което не само ще подобри качеството на водата в Хасково, но и ще предотврати евентуален режим на водата в района.

Добрев показа карта, на която са отбелязани 14 изключени сондажа в момента заради отклонения от нормите за качество на водата.

Министерството на икономиката е разпоредило проверка на всички сондажи, които са затворени, а МОСВ замерва подпочвените води.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase