Снимка: bgonair.bg
fallback

Жителите на русенското село Червена вода останаха за пореден път без пари по празниците. Единственият банкомат, който обслужва 1400 души, не работи шести ден.

Предишният такъв проблем е бил по Великден - тогава машината не е работила осем дни.

Така жителите на селото били принудени масово да пазаруват на вересия от селския магазин. Най-засегнати са пенсионерите, които чакат пенсиите си след няколко дни.

Иван проверява всеки ден дали банкоматът работи. Той идва с колелото си до сградата на кметството, където се намира устройството. Някои от хората пък взимат заеми от съседи или пазаруват на кредит.

Кметът на Червена вода е притеснен, защото повредите зачестяват.

"Явно по празниците се натоварва и се получава някакъв проблем... Вчера идваха, мъчиха се да отстранят повредата, но не можаха", коментира пред Bulgaria ON AIR кметът на селото Румен Русев.

Хората от Червена вода се надяват да бъде монтирано второ устройство, за да теглят пари без проблем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Спирайки даден банкомат,банката си намалява печалбата,щото видиш ли, той е само разход за нея и ред други събития, и изгоди свързани с това. Тея са царе на далавери и мушенгии. Нещо като милю рушвета , само че учили, с лачени чипици и риза с връзка.

17

Анонимен

преди 6 години

Опа, ся като видях коментарите преди мен, леко съм повтарял, сори, няма страшно :)Обаче как мазно обърнаха всички пенсии да се вземат през банкомат. Без опашки и проблеми (е, освен в някои села), само срещу такса лев - лев и пеесе. Ми те и банкерите семейства хранят, трябва да сме толерантни.

16

Анонимен

преди 6 години

То па и едни пари... То па и едни празници... Аре бе, на село всеки ден е празник вечер у хоремаго - ше вземат на вересия.

fallback