Снимка: БТА, архив
fallback

Възрастна жена е предала на телефонни измамници близо 6 000 лева, съобщиха от МВР.

Вчера, около 11:00 часа, в град Бяла на домашния телефон на 71-годишна жена се обадило непознато лице, което се представило за дъщеря й, която, плачейки, е казала, че си е счупила и двата крака.

След това на телефонната слушалка се обадило друго лице, което се е представило за лекар, като съобщил, че на дъщеря й е направена операция за сумата от 35 000 лева, които тя трябва да намери и плати.

Малко по-късно се обадил друг мъж, представил се като "комисар Лазар Попов" от полицията и й обяснил, че се провежда акция за залавянето на измамници и тя трябва да изтегли всичките си спестявания от банката, да ги остави до табелата на гр. Бяла, на изхода за Русе, да ги затисне с камък, след което да се прибере, тъй като можело да възникне престрелка.

Жената изтеглила от банката 5 550 лева, които е оставила на горепосоченото място. По-късно разбрала, че била измамена и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

софиянец

преди 7 години

По цял ден ходя под прозорците дано ме удари един сак с пари по главата сега трябва да обикалям и селските табели дано имам късмет преди глупаците да свършат.

9

Питанка

преди 7 години

Ей сега четох някаква друга бабка дала хилядарки+?5000 за залавяне на ало-измамници. Оставила ги до кофата... Само баламите ли работим в тази държава? При толкова отзивчиви бабки. Човешката глупост не се лекува

8

Ангел

преди 7 години

Хахахха .От Хитри по Хитри стават!!!!

fallback