Снимка: Facebook
fallback

Български джихадисти открито подкрепят чудовищния атентат в Берлин, съобщава "България Днес". Без капка свян феновете на скандалния ислямистки проповедник Ахмед Муса от Пазарджик вдигат мощен купон с песни, танци и благодарности на Аллах, става ясно от техни публикации във Facebook.

Циничното тържество се провежда само няколко часа след новината за атакувания в понеделник вечерта коледен базар в германската столица.

Малко след осем часа вечерта камион, каран от пакистански главорез, се врязва с висока скорост в стотиците празнуващи хора от квартал "Гедехтнискирхе".

Oще по темата

При последвалата касапница на място загиват 12 човека, а други 48 са ранени.

Малко преди ужаса в Берлин турски ислямист с викове "Аллах акбар" простреля руския посланик по време на откриване на изложба в столицата Анкара.

Новините за зловещите трагедии моментално обиколиха цял свят. Час по-късно за нападението разбират и феновете на Ахмед Муса в Пазарджик. Вместо да скърбят за загиналите, десетина души от тях си организират грандиозно тържество. Профилите на голяма част от присъстващите показват, че те открито подкрепят идеите на "Ислямска държава". След като се подкрепят от импровизираната софра, джихадистите започват и буйни танци. Част от най-бурните радостни сцени се предават на живо и във Facebook. Така всеки неуспял да присъства на купона може да го гледа и сподели радостта им.

Покрай възгласите в прослава на Аллах част от празнуващите често вдигат дясната си ръка с изпънат нагоре показалец. Жестът, чието значение е чисто религиозно, от няколко години се превърна в запазена марка на терористите от "Ислямска държава" и "Ал Кайда". В пропагандните си видеа с негова помощ те демонстрират твърдото си намерение да водят джихад до окончателното изтребване на всички неверници.

Автор на скандалното видео от купона в Пазарджик е отявлен фен на ислямисткия проповедник Ахмед Муса. От профила му във Facebook става ясно, че живее в Берлин. Няма яснота какво работи, но пък поне веднъж месечно си идва до циганската махала на Пазарджик. По неофициална информация мъжът е подозиран от спецслужбите, че изпълнява ролята на куриер между Ахмед Муса и босовете на "Ислямска държава" в Западна Европа.

Експерти по сигурността твърдят, че подобни куриери координират дейността на терористичните клонове в различните държави. Те припомнят, че дълго време Муса и неговите шефове са комуникирали лично. Няколко такива срещи между проповедника от Пазарджик и терористи са засечени преди години във Виена. След като информацията за тях влиза в обвинителния акт срещу Муса, родните джихадисти минават в нелегалност. Следвайки законите на конспирацията, ислямистите от Пазарджик получават инструкциите си само чрез специални куриери.

Не е изключено подобен пратеник да ги е уведомил предварително и за готвените атентати. Поне за подобна информация подсказват профилите им във Facebook. Няколко дни преди трагедията в Берлин феновете на Ахмед Муса публикуват множество съобщения, че всеки момент ще стане нещо страшно. Наред с призивите за изтребване на неверниците няколко човека споменават и Берлин. Намеците им са, че именно германската столица е следващата цел във войната срещу Запада.

От коментарите им става ясно, че родните джихадисти също са готови да изпълнят заповеди за атака, в случай че ги получат. Най-краен е ислямистът от Пазарджик Закир Джемал. Публикувани от него снимки са запечатали големия му син гордо да държи автомат, прицелвайки се във врагове на исляма. От коментарите става ясно, че младежът не за първи път е с оръжие в ръка и дори е хвален за уменията си да го използва.

Ислямистите от Пазарджик не скриха радостта си и при предишните атентати, извършени от "Ислямска държава" в Западна Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

183

Петър Петров

преди 7 години

На такива *** едно време (не много отдавна) хайдутите са им режели ушите, биели са ги с пръчка и са ги наритвали надолу, за по-бързо, през някой дол.

182

Анонимен

преди 7 години

Най-добре да им пратят малко руски нинджи от тия дето са в Сирия.Те българските служби и политици освен за долнопробни пиари и да бият бабички и студенти за друго не стават.

181

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 209Ние нали затова предложихме преди 2-3 месеца, някоя нудистка организация да започне да им дава повече пари, отколкото им дават от емирствата, за да се правят на мюсюлмани и да носят бурки?Ако в момента не може да се намери такава организация, която да разполага с толкова пари и да е съгласна да ги дава, тогава защо пък да не се регистрира ново нуди-сдружение и да се намерят среди, които да го финансират? Не е невъзможно.

fallback