Снимка: Bild
fallback

Към настоящия момент няма получена Европейска заповед за арест у нас за българите, нападнали жена в метрото в Берлин /в края на октомври/.

Oще по темата

Това каза пред журналисти директорът на "Национална полиция" Христо Терзийски, който присъства на благотворителната инициатива в подкрепа на децата на загиналите служители на МВР, пише БТА.

Терзийски посочи, че българските служби са в контакт с колегите от германската полиция и са им предоставили поисканите от тях данни.

МВР не е извършвало обстойни проверки на местонахождението на заподозрените българи, тъй като настоящия момент няма основания да го прави, посочи Терзийски.

Той добави обаче, че според информацията на МВР те не се намират в България.

Най-вероятно извършителят е напуснал Германия, когато са задържали брат му, пишат медиите в Германия.

Говорителят на прокуратурата Мартин Щелтнер заяви, че полицията ще издирва мъжа в чужбина и очаква правна помощ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

хейс енчалс тава за тако намерят 70 хилети евро ште ко пипнат и изчезва песледно

15

Българин от Германия

преди 7 години

До авторката: Пишете "бълграски гражданин", но не българин. Работя в Германия, инженер съм, и ми е неудобно пред немските ми колеги, които не са очаквали, че има и други " българи", развалящи доброто мнение за нас, градено тук с години. Стига с тази "политическа коректност", и на немците им писна от нея.

14

Анонимен

преди 7 години

Кажете го това на Ник Щайн! Той е спец по разследването, пък и намери ли го тоя, сам ще го ступа, той има богат опит с български мутри ......: )

fallback