Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Влакът, дерайлирал в Хитрино и предизвикал смъртоносната експлозия, не се е движил с превишена скорост, докато е стигнал до гарата. Това разказа Владимир Петров - един от машинистите.

Oще по темата

"Все още съм в шок", коментира той пред Нова тв.

"Нямах поглед върху всичко, което се случва. Не съм участвал във взимането на решението за спиране. Знам, че имаше скъсване на вагоните, усетих придърпване", спомня си машинистът.

Според него са минали около 2-3 минути между излизането на композицията от релсите и последвалия взрив.

По-рано стана ясно, че жертвите на експлозията са осем. Жертвата е млад мъж от село Тимарево.

При тежкия инцидент бяха ранени 29 души, като двама от тях, настанени в МБАЛ - Варна, са в мното тежко състояние.

Над 1000 души бяха евакуирани от населеното място. Няколко къщи са напълно разрушени, както и гарата в Хитрино. По всички сгради в селото има нанесени щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

рибаря

преди 7 години

бате ви станко го били станковия.той си е платил за сто години напред.трови ни дунава от фабриката за биодизел в гр.сливо поле.мишлетата викат телевизия сочат тръбата риосв махат заплашително с пръст.и винаги установяват че е виновен оператора на пречиствателната станция.че и сега ха да познаем кой е виновен

50

Анонимен

преди 7 години

Никой не може да нареди на машиниста да нарушава скоростта, идьоте.Машинистът просто е дремал.

49

Анонимен

преди 7 години

Еденствено АТАКА в парламента бе против продажбата на БДЖ -Товарни превози.Какво се оказва? Частни превозвачи гонещи единствено печалбата може да нареждат на машинистите да превишават скоростта, а после друг виновен. Имам сестра работеща в една от най-големите тран. фирми. Там шофьорите на тирове масово им се нарежда да превишават скоростта, да пестят почивки , а когато стане авария тирадията виновен. Фирма от 20 години на двойно счетоводство, а на телевизии не се разрешава да казват за инцидент

fallback