Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Около 400 мигранти, повечето от които афганистанци, от бежанския център в Харманли ще бъдат настанени в 50 фургона в лагера от затворен тип към дирекция "Миграция" в Любимец, обяви пред Нова тв областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Oще по темата

Той допълни още, че властите ще възстановяват бързо всичко изпочупено в лагера в Харманли след погрома на 24 ноември.

"300 работници изграждат оградата в центъра в Харманли. Той е от регистрационно-приемателен тип и не може да стане затворен, защото хората, които търсят закрила не се третират като престъпници", каза директорът му Димитър Захариев.

Укрепването на оградата беше разпоредено от премиера Бойко Борисов в петък след неговото посещение в лагера заради бунта на мигрантите. Засега обстановката в Харманли е спокойна.

Днес районната прокуратура в Харманли ще поиска от съда постоянен арест на 19 мигранти, които отговарят за хулиганство при погрома в бежанския център. Очакват се и още обвинения от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Любимчанин

преди 7 години

Във съседната бивша казарма им направете полигон за стрелби и други подобни занятия че да има със какво да се забавляват горките да не се бутуват.А вечерта ги карайте по казината в Свиленград че да има къде да си харчат тия 1000лв.

22

Анонимен

преди 7 години

Ако ББ не си оправи мазалото с мигрантите, да бъде осъден да живее при тях в лагера и да отговаря за дисциплината. Там му е мястото!

21

Анонимен

преди 7 години

"хората, които търсят закрила не" ... пресичат незаконно държавни граници и каква закрила да търсят, като вече са я получили в турция. Съвсем за *** ни взехте бе

fallback