Снимка: Булфото, архив
fallback

Започна дезинфекция на бежанския лагер в Харманли заради опасенията на хората от града, че мигрантите ще пренесат опасни зарази. Предстои и укрепване на оградата, която на места въобще липсва.

Въпреки карантината и затварянето на лагера обаче хората от града продължават да искат оставки в Агенцията за бежанците, пише bTV.

Oще по темата

Тежка техника от сутринта проправя пътища около бежанския център с цел колите на полицията да патрулират, а там където няма ограда мигрантите да не могат да напускат затворения лагер.

Над 200 полицаи и жандармеристи се очаква да се включат в охраната на центъра, който бе затворен, за да се изследват и лекуват всички над 3000 бежанци. Все още обаче не се знае кога ще пристигнат лекарските екипи.

Междувременно днес изтича срокът, който определиха протестиращите за оставки в Агенцията по бежанците. Ако това не се случи до края на деня, недоволните от Харманли се заканват да преминат към гражданско неподчинение, включително и с блокиране на пътища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

С

преди 7 години

До чужденеца Ами те дезинфекцират лагера, не са казали че мигрантите ;)

18

ПНХ

преди 7 години

Предложението на 17 е приемливо по принцип,но ще подкрепя колегата 18.Неговият вариант е по-удачен за мащабно екологизиране.В тази връзка,субектите на снимката имат нагло-недезинфекциран вид.

17

Анонимен

преди 7 години

Хлорна вар и заравнявайте с булдозерите,к'во ги бавите още?!

fallback