Снимка: архив, Булфото

Здравето на Митьо Очите се е влошило рязко след поредна операция. Повече от месец никой в Несебър не го е виждал, не се е появявал и в балнеохотел Поморие, където правеше рехабилитации и на практика живееше там, след като напусна болницата, пише "Монитор".

Според градската мълва, несебърският Ал Капоне се е подложил на поредна операция, при която му е поставена нефростома. Чрез импланта, урината се извежда директно от бъбрека, без да минава през уретера. След хирургическата интервенция обаче състоянието на Очите се влошило рязко и той получил опасна инфекция.

Наложило се спешна ревизия и подмяна на поставената нефростома. И двете операции били извършени в Турция, а след няколко дни Очите трябвало да пътува до Турция за контролен преглед. Близките на боса били силно разтревожени за влошеното му здраве и подготвяли документи за клиника в Израел, където да потърсят второ мнение.

Още по темата

Изданието пише още, че от близо месец Очите е спрял назначената му рехабилитация и дори се изнесъл от луксозния балнеохотел в Поморие. В края на октомври, той наредил да съберат багажа му и се преместил в разкошната си резиденция в несебърското село Кошарица, която официално се води собственост на вуйчо му.

Оттогава той не се е появявал никъде на публични места. Твърде вероятно е и изобщо  да не е в страната.
Д-р Стефан Шишков, който ръководеше рехабилитацията на Очите, потвърди, че известния му пациент е спрял назначената програма, но според него това било временно.

"Последната рехабилитация, която проведе Желязков беше на 26-ти октомври и оттогава той не е идвал на процедури. Нямам информация за състоянието му, тъй като хирургичната част не от моята компетентност. Знам, че трябваше да проведе консултации с хирурзи, но нямам представа какво се е случило, тъй като не съм го виждал близо от месец", каза д-р Шишков.

Той допълни, че спирането на рехабилитацията не е било самоволно от страна на Желязков. Процедурите били прекратени, тъй като свършила първата част от назначената му програма и след нова година той отново трябвало да ги възобнови.

Според д-р Шишков, последният път, когато е работил с Очите, той е изглеждал видимо добре и в значително подобрено общо състояние. Придвижвал се сам по коридорите на хотела, без да се нуждае от инвалидна количка или от физическа подкрепа. Според последната разпространена информация обаче, несебърският бос отново се е влошил и пак е на легло.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase