Снимка: Запазете Бедечка

Със жива верига десетки жители на Стара Загора попречиха на строителна техника да влезе в парка Бедечка. Поводът беше ударното наливане на бетонни основи на сгради.

Още по темата
Въпреки че преди месец общинският съвет в града гласува за запазване на 300 дка зелена площ от застрояване, там продължава да се строи и лее бетон. Към момента са издадени 8 разрешителни за строеж в района.

Защитниците на парка от "Защитете Бедечка" обаче са категорични, че няма да се откажат от каузата си за спасяването на парка. Те изпратиха и отворено писмо до премиера Бойко Борисов.   Искането им е да получат бърза и пълна забрана за строителство, както и ревизия на вече започналото строителство в зелената площ.

Според защитниците на парка с продължаването на строителството инвеститорът цели да ускори строителството преди очакваната забрана и преди изработването на нов устройствен план на парка. По този начин би се отворила възможност дори и при запазване на по-голямата част от зелената площ, кооперациите да останат, а и да се множат, смятат от “Запазете Бедечка”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase