Снимка: Facebook
fallback

Семейството на загиналия на пътя 23-годишен Николай Терзиев изрази задоволство от ареста на джигита убиец Бейтула Исмаил, но иска да види и развоят на делото.

Oще по темата

"Защо убиецът на моето момче не беше арестуван тогава? Това е нещо, което трябва да се направи веднага след катастрофа с жертва. Нямало алкохол и наркотици – това ли е определящото? Смъртта си е смърт. Бейтула си е карал близо 50 дни из Варна, една ходеща бомба", заяви почернената майка Анелия Терзиева.

Както е известно, до развитие по случая се стигна, след публикация на сестрата на Николай във Facebook, която привлече вниманието на медиите и отговорните институции.

В разтърсващия си пост тя призова за по-строги наказания за убийците на пътя и припомни за срещата на брат си с премиера Бойко Борисов, който преди години лично посъветвал Николай да стане каратист, а не футболист.

Писмото става повод лично Борисов да се срещне със семейството на загиналото момче, като в резултат на срещата Бейтула бе арестуван дни по-късно и засега остава в ареста.

"Убиецът на сина ми живее, кара си автомобила, радва се на слънцето, а ние нямаме нищо. Един гроб, това имаме", заяви пред bTV майката на Ники.

Тя е категорична, че семейството й настоява за ефективна присъда по случая, като след изтичането й Бейтула да се яви отново на шофьорски изпит и психотест, които да определят дали да му бъде върната книжката.

28-годишният Бейтула Исмаил, който е виновен за трагедията, вече има една присъда за друго убийство на пътя, както и множество актове от КАТ за превишена скорост и неправилни изпреварвания.

Установено е, че при фаталния инцидент на магистрала "Хемус" е карал с над 140 км/ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Разбирач

преди 7 години

Не кълни, защото ще ти се върне. Жената настоявала за ефективна присъда, евалата. Май ще си остане с настояването. Страшна справедливост.

14

Анонимен

преди 7 години

Внимавай какво си пожела, 17.Жената е направила достатъчно.

13

Разбирач

преди 7 години

Ами като нямаш нищо, направи НЕЩО по въпроса, не блей като уфсъ.

fallback