Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До полунощ явленията навсякъде ще затихнат и през втората половина от нощта, над по-голямата част от страната, ще бъде предимно ясно и тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По-значителна облачност ще има над източните райони, къде ще духа слаб северен вятър. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще се образува мъгла. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в Източна България - умерен вятър от североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но без валежи. В сутрешните часове на места по крайбрежието ще има мъгла. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 20°-23°. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 9°.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста, над планинските райони и купесто-дъждовна облачност. На отделни места там ще превали и прегърми. През първия ден вятърът ще е от изток-североизток, слаб до умерен, ще отслабне и в понеделник ще е почти тихо. Сутринта на отделни места в котловините и низините за кратко ще има мъгла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase