Снимка: Reuters, архив
fallback

Майката на 6-годишния Митко от Стара Загора , професионалният войник Десислава Георгиева е включена в състава на 32-та мисия, която на 20 септември ще отлети за Афганистан, за да поеме охраната на един от контролно-пропусквателните пунктове в периметъра на летището в Кандахар.

За Десислава това ще бъде първо участие в армейска мисия, заедно с нея са още 8 дами в униформа, пише "Монитор".

Oще по темата

Съставът на контингента наброява 92 души, близо 70 на сто от войниците, офицерите и сержантите заминават за пореден път извън страната.

За командира на взвода, който ще поеме охраната на КПП-то в рамките на мисията на НАТО "Решителна подкрепа", капитан Иван Пипов това ще бъде трета мисия след две поредни в Кабул.

За да изпрати формированието в Стара Загора пристигна началникът на отбраната бригаден генерал Константин Попов, който връчи и сертификат за участие на националния командир на контингента полковник Андрей Мецов. Той получи от зам. кмета Иванка Сотирова знамето на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 години

На снимката - излитане на боен американски дрон с оръжие. И ние ще пазим уби-йците на сватби и погребения и понякога на талиби. А тези момчета и момичета по-добра да пазят нашите граници! Ама и заплащането играе роля, докато за тук е необходим само патриотизъм. Или не съм прав?

15

Анонимен

преди 7 години

По-разумно и по-безопасно беше да пази нашата граница от тези навлеци от Афганистан.

14

Край

преди 7 години

Глобализация - нас пък ще ни пазят американски изтребители. Обещали са де не пускат бомби над София като предишния път -44г.

fallback