Снимка: Община Стара Загора

Общ преглед

32-ят български военен контингент, който участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа", замина за Афганистан днес следобед. Нашите войници бяха изпратени с тържествен ритуал в Стара Загора.

В продължение на 6 месеца 110 наши военнослужащи, сред които и 9 жени, ще охраняват част от летището в Кандахар. Те се подготвиха за мисията си във военно формирование 48 430 в Стара Загора. В състава на контингента има механизиран взвод, щабни офицери, екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност, група за охрана и групи от специалните и специализирани служби.

Национален командир на контингента е полковник Андрей Мецов от дирекция "Стратегическо планиране" на Министерство на отбраната, а помощник-национален командир е подполковник Георги Манев от Съвместното командване на силите.

По време на ритуала началникът на отбраната генерал Константин Попов прие строя на заминаващите и ги поздрави, като им пожела да изпълнят достойно своя дълг далеч от България и се завърнат в родината живи и здрави.

България стои зад вас и ще бъде с вас във всяка една обстановка, заяви генерал Константин Попов.

Зам.-кметът на Стара Загора връчи на контингента знамето на Стара Загора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар