Снимка: Reuters, архив
fallback

Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще поиска да се възстанови ограничението за движение на ТИР-овете от петък до неделя.

"Това няма да повлияе на бизнеса. Ние сме обжалвали в съда решението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да пусне ТИР-овете през лятото отново по пътищата и чакаме да видим дали ще се съгласят с нашите аргументи", заяви Владимир Тодоров, член на Асоциацията пред Bulgaria ON AIR.

"Най-честите нарушения са навлизане в насрещното, минаване на червен светофар, неправилно изпреварване, засичане и минаване през пуснат жп прелез", каза oще той.

Депутатът от Патриотичният фронт Искрен Веселинов коментира, че безконтролността, безнаказаността, безотговорността и беззакоността, са четирите основни причини за това поведение на пътя. По думите му се възпитават поколения, които знаят, че могат да избягат от закона.

"Специализирали са се в това не получаване на актове. Това показва, че каквото и наказани да  бъде въведено, е безсмислено. В закона за движение по пътищата се предвижда завишаване на наказанията за превишена скорост. Глобата се очаква да бъде около 700 лв.", сподели народният представител.

Той каза още, че снемането на табелите, отнемане на книжка за шофьори, които карат без да са си платили актовете, и други мерки ще бъдат въведени, включително и начинът и обявяване на връчване на актовете. По думите му се предвижда електронно обявяване на тези, които се крият и не желаят да получат своите актове.

Още от разговора вижте в Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

До 12 и 11

преди 7 години

Какво се правите на ощипани? Ще отречете ли, че тировете в дефилетата правят сериозни тапи. По магистралите ни разрешената скорост за движение е 130, а на новите 140км/ч. Тировете там трябва да се движат със 110 км/ч което автоматично ме принуждава да ги задминавам, тръгне ли ТИР да изпреварва ТИР на магистрала го прави за 500 м и след него веднага се образува колона. Нека се спрат тировете в петък от 16.00 часа до 24,00 часа. В Събота от 8,00 часа до 20,00 часа и в неделя от 8,00 часа до 20.00

13

LOL

преди 7 години

Споко то сега свърши на Тракия гаранцията, догодина 200 лева свинетка да я отремонтират с наши пари. Дясната лента е коловоз заради тировете.

12

Бобо

преди 7 години

Тиривете ли създават конфликтни ситуаци или полу грамотни диви селяни с 30годишни "резачки"?

fallback