14

До 12 и 11

преди 7 години

Какво се правите на ощипани? Ще отречете ли, че тировете в дефилетата правят сериозни тапи. По магистралите ни разрешената скорост за движение е 130, а на новите 140км/ч. Тировете там трябва да се движат със 110 км/ч което автоматично ме принуждава да ги задминавам, тръгне ли ТИР да изпреварва ТИР на магистрала го прави за 500 м и след него веднага се образува колона. Нека се спрат тировете в петък от 16.00 часа до 24,00 часа. В Събота от 8,00 часа до 20,00 часа и в неделя от 8,00 часа до 20.00

13

LOL

преди 7 години

Споко то сега свърши на Тракия гаранцията, догодина 200 лева свинетка да я отремонтират с наши пари. Дясната лента е коловоз заради тировете.

12

Бобо

преди 7 години

Тиривете ли създават конфликтни ситуаци или полу грамотни диви селяни с 30годишни "резачки"?

11

vladistoyan

преди 7 години

Вие по автомагистралите карайте с 200км/ч,после ТИР-те Ви виновни??!!

10

КАТ да се закрие

преди 7 години

Пак ще има поредната тесла, защото КАТ не си изпълнява задълженията за контрол на движението и паркирането. КАТ не работи, ние плащаме. Сега КАТ още по-малко ще работи, а ние повече ще плащаме. Спазване на закона има само там, където държавата със силата си налага това спазване на закона. Така е навсякъде по света. Никъде по света вдигането на размера на наказанията не е дало резултат, ако тези наказания не се прилагат ВИНАГИ, както реално е в България.

9

Реалист

преди 7 години

Голям смях.Някакъв от асоциация, която нищо смислено досега не са предложили, пак предлага поредните недомислици. Хорицата са пострадали от катастрофи, но това не им дава право да бълват идеи, с които нанасят повече вреди, отколкото има ползи.Този от т. нар. патриотичен фронт, добре започва, но извода, който прави е потресващ. Да, "безконтролността, безнаказаността, безотговорността и беззакоността" са основните причини, т.е. че КАТ не работи, но защо трябва да вдига глобите, за да заради КАТ?

8

пътуващ

преди 7 години

По АМ Тракия са наслагали едни знаци, че на тировете им е забранено изпреварването и какво от това .... Тировете си изпреварват с 100, 110 км/ч, запушват тези идващи с по-висока скорост и се създават какви ли не опасни ситуации. И на една от 100 такива ситуации за съжаление ще се случи инцидент... На нашите *** управляващи не им увря акъла, че колкото и да увеличават глобите, няма ефект. Трябва контрол и събираемост!

7

пътуващ

преди 7 години

Вече няколко пъти пътувам до морето това лято и мога да кажа, че още не сме построили всичките си магистрали и вече част от тях плачат за разширение. Трафика по принцип е хубаво нещо, защото означава че икономиката върви, но при положение че в близките 20-30 години едва ли ще доживеем разширяване на магистралите, трябва контрол. И под контрол не казвам на всеки километър катаджия с радар.... Колко му е да има магистрален патрул, който да отбива и глобява нарушителите...

6

Анонимен

преди 7 години

С това олигархично правителство няма как да се случи това. Тук парите са важни, а не безопасността на хората в колите. Кой каквото да казва тези тирове през петък, събота и неделя много затрудняват движението. Нашите магистрали не са с по 4 ленти за да не се отразява това на трафика. Да не говорим българските тирове за вътрешен транспорт колко претоварени карат и колко си плащат за това.

5

Дане

преди 7 години

Живях няколко години в "изостанала" Русия. Там всеки шофьор е длъжен да посочи валиден имейл и/или мобилен номер, на които получава известията за глоби. Ако не го направи, си е негов проблем. Парите се прихващат от банковите сметки, а за подобна задлъжнялост могат да ви спрат на летището, така, че никой и не си помисля да хитрува. Когато шофьорът е засечен в нарушение от автоматичните камери, до 15-20 минути получава СМС каква е глобата. Ако плати до 20 дни, сумата се намалява наполовина. След този срок започва плавно да се увеличава. Плаща се в Интернет по различни начини, включително на сай

4

Анонимен

преди 7 години

Статистически погледнато полутрезвен турчин с тир е многократно по опасен от пиян макак с гаубица

3

пепе

преди 7 години

Няколко пъти излизам след като пуснаха тировете. Извънградското е ужасно. Някакви постоянни колони, заради камиони, страхливи с малки коли, не смеещи да изпреварят, нерваците с големи коли изпреварват колона и засичат при неизбежното идване на насрещен. По отвратителен летен трафик не е имало от години!!! Ясно е че икономиката трябва да се движи, но с две ръце за спиране на тировете в пикови часове!!!

2

Анонимен

преди 7 години

Куцо, кьораво и сакато карат ТИР-ове !

1

Кирил Софийски

преди 7 години

Как да ги спрат ,като вече взеха парите ?!?!Превозвачите били търпели загуби ако ги спрат като в Европа през почивните дни?!?!? По изгодно било ние да търпим жертви ?!?!!?!Познайте това дали е прието ей така безплатно ! После политиците да ми твърдят ,че те били неподкупни !!!!!!!Мършата е в парламента !