Снимка: архив, Bulphoto
fallback

С второ обвинение - за това, че опиянил непълнолетна и я привел в безпомощно състояние, се сдоби похотливият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев.

По закон той може да получи до 6 месеца лишаване от свобода или 500 лева глоба, че напил 16-годишното момиче, преди да го насили.

Oще по темата

Към момента той бе обвинен в сексуално посегателство над непълнолетната Ирена.

"Обжалвам второто обвинение и искам да си поправят акта, защото по този начин е абсурдно", заяви пред "България Днес" адвокатът на подсъдимия Ташкена Колчева. Тя е внесла и молба да пуснат клиента й под домашен арест, след като се е запознала с прословутата двойна медицинска експертиза за състоянието му, която обвинението отказваше да покаже.

Иван Евстатиев продължава отрича обвиненията, като твърди, че сексът е бил доброволен. Въпреки това прокуратурата не пуска градоначалника у дома въпреки многобройните заболявания, които се отключиха в ареста.

След прекаран инсулт Евстатиев изпадна в тежка депресия. Самоубийствени мисли минават през главата му, а медиците се опасяват, че е на крачка от шизофренията.

Частни медици пък блъскат главата си над психическото състояние на екскмета и в крайна сметка препоръките им за наложителното му лечение бяха удовлетворени.

Иван Евстатиев беше задържан на 16 януари тази година по обвинение в изнасилване. Евстатиев призна, че е правил секс с 16-годишната Ирена, но настоя, че е било доброволно. Въпреки това деветокласничката все още посещава психолог. Разкритията за похотливия кмет вдигнаха Стрелча на протест.

Впоследствие медийният интерес и напрежението вкара Иван Евстатиев в болница, като дори се появи информация, че е настанен за лечение в психиатрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

.... И накрая тези млади хора се обявяват общество за "герои", защото са хванали " престъпника". Най-лошото е, че ние обикновените хора допускаме това да се случва с нашите деца и те от млади живеят с чувството за безнаказаност на действията им, а това са бъдещите престъпници. В случая вината е на родители като възпитание преди случая, а и след него да лъже. Момичето в самото начало си спомням, че беше признало за доброволния секс, но после се отметна. Защо и под чий натиск?

26

Анонимен

преди 7 години

.......Питам се аз какъв пример дава целият този случай на обществото. На влиятелните хора, в частност политиците, е ясно, че обикновените хора са им събрали много и най-малката грешка няма да им я простят. По-важен е примера обаче за младите, които са бъдещето ни, а този случай показва, че на тях всичко им е простено, защото са "малки", могат да си правят, каквото си поискат - секс, да пият, да вкарват хора в затвора, да провалят човешки съдби и т.н......

25

Анонимен

преди 7 години

Този случай е много показателен за нашето общество и е много често срещан. Младо момиче се стреми към бързо издигане и финансови облаги с по-възрастен мъж с положение. На 100 % е ясно, че всичко е било доброволно, но нещата ескалират след това в следствие на големия политически, обществен и медиен натиск. Непълнолетна е, но на тази възраст почти всички тийнейджърки правят секс, често с много по-възрастни от тях, ромките вече имат поне едно дете........

fallback