Снимка: БТА
fallback

Мирният протест в Раднево продължава до 15 юни. Срокът е посочен в молбата на инициативния комитет, която е подадена в общината, съобщи кметът на града д-р Тенчо Тенев пред БТА.

Oще по темата

След сериозните сблъсъци в първите дни, обстановката в града постепенно се успокоява.

Утре изтича крайният срок, в който собствениците на трите магазина в ромския квартал "Кантона" трябва да докажат законността им. В противен случай със заповед на кмета те ще бъдат съборени.

В квартал "Кантона" има вода и ток, но част от обитателите му нямат партиди. В квартала има и три чешми, които са обществени. Те обаче нямат чучури, защото са откраднати. От тези чешми  част от фамилиите вземат вода за миене, пране и пиене.

Подобна е ситуацията и с тока. Законни са мрежите само в общинските жилища. Останалите къщи имат ток, но живеещите в тях събират пари помежду си, за да платят обща сметка, отчита БТА.

Протестите в Раднево продължават с исканията за строги наказания за четиримата роми пребили трима младежи и за събаряне на незаконните къщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

С мойте пари да поддържа жандармерия до 15 юни не съм съгласен вместо за три дни да се приложи закона.

7

От тест

преди 8 години

Въпреки коментарите на Днес.бг как трябва хората да бъдат оставени да изкажатмнението си във форума,тестът е успешен,но изпитът не е взет.

6

До Сима

преди 8 години

Нашите деди са умирали за страната си.Днес никой не иска това от теб.А ако си си изял боя от "ушаците"има телевизия,интернет.Снимай си раните и ги покажи на хората.А иначе всички знаем,че властта покровителства ромите,защото това са най-сигурните им избиратели.

fallback