Снимка: Reuters

Партиите в Общинския съвет в Пазарджик започват преговори за пълна забрана за бурките. Общинари от НФСБ предлагат ветото да важи не само за институциите в града, но и за всички обществени места.

Миналата седмица кметът на Пазарджик Тодор Попов предложи в държавните и общински учреждения да не се допускат забулени жени. Според НФСБ обаче това е имитация на забрана.

Още по темата
Затова общинарите на Фронта започват консултации с други политически формации в Пазарджик. Те настояват за промяна в Наредбата за обществения ред, с която да се забрани носене на облекло, покриващо лицето, на всички обществени места.

Подкрепа за това вече са дали АБВ и РБ, съобщи областният лидер на НФСБ и общински съветник Благо Петров, цитиран от БТА.

"Само служителите в институциите ли са граждани на общината, нима тези, които вървят по улиците не са и съответно не трябва да се гарантира тяхната сигурност", каза областният лидер на НФСБ.

Според него забрана за облекло, което не дава възможност да се идентифицира човекът, който го носи, трябва да има за улици, паркове, площади и търговски обекти. Петров допълни, че в личния си имот всеки има право да бъде облечен, както желае, но на обществени места, трябва да спазва правила.

Патриотът съобщи, че за 22 април е насрочено обществено обсъждане на предложението на НФСБ за промяна на наредбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase