Снимка: архив Reuters

"Каналите, по които се опитват да минат нелегалните мигранти, не са чак толкова много, тъй като те използват обикновено проходима местност, за да се придвижват по-бързо", обаяви директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов.

Пред нова тв той коментира и дали доброволците, които патрулират по границата нарушават закона и има ли замесени полицаи в схемите за трафик.

Още по темата

"Те предпочитат по-открити местности, които обаче след това им позволяват бързо да се укрият в гориста местност, където не могат да бъдат забелязани. На термокамерите обаче се виждат много добре", обясни Ангелов за маршрута на мигрантите.

Относно кадрите, на които се виждат група мигранти, които необезпокоявано влизат в страната ни, Ангелов обясни, че става въпрос за "къртица".

"Гранична полиция" не е съвършена система. Вече е установен кой е служителят, разпространил кадрите, и ще бъде наказан", заяви комисар Ангелов, а и не изключи вероятността да има още служители, които извършват подобни действия.

По повод наскоро заловените от доброволци мигранти в участък между селата Граничар и Близнак, Ангелов заяви, че те са действали адекватно.

"Доброволците са реагирали много адекватно, аз дори ги наградих, за да ги поощря. Групата мигранти е била много спокойна, но невинаги е така. Има доста големи рискове в това, не е детска игра", коментира шефът на "Гранична полиция".

"Вече има възможност в определен етап, ако се наложи, да бъдат включени и сили на армията, така че смятам, че сме абсолютно подготвени за евентуално увеличаване на бежанския натиск", заяви комисар Антонио Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase