Снимка: OLX
fallback

Стотици хора продават винетки втора ръка. Ползваните винетки вървят по 70 лева и така хората спестяват по 30 лв., след като цената на стикерите скочи на 97 лева.

Един от тях е търговец, който се представя за Стефан от Монтана. Находчивият българин купувал автомобили с платена винетка, после свалял стикера и го продавал отделно.

Oще по темата

"Свалил съм винетката от кола, която купих и продавам. Имам всички документи, доказващи истинността й", разказа Стефан пред "Труд" и пояснява, че на касовата бележка не е написан номерът на автомобила.

Заедно със стикера върви и долната част на талона. Офертата е пусната в сайт за безплатни обяви на 4 април. Часове по-късно винетката е купена.

"Продадох я много бързо. Тези дни ще има нова - имам още една кола с винетка, само трябва да я сваля и я пускам за продажба, отново за 70 лева", обясни още той.

Въпреки че стикерът е втора ръка, не личи, че е свалян. "Нагрях винетката със сешоар, напръсках я с препарат за стъкла и я отлепих. За да може да бъде сложена отново, отдолу залепих протектор за телефон", признава Стефан.

Високите цени на стикерите правят българите все по-изобретателни. Наскоро се оказа, че в интернет може да се намери и винетка под наем, като цената ѝ варира според времето, за което ще бъде наета.

Шашмите стават все повече, след като от АПИ съобщиха, че липсата на изписан регистрационен номер върху касовата бележка на винетката не я прави невалидна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

До Георги

преди 8 години

Там е проблема - че търсиш логиката. Ето това е основния проблем на българина. Като не ти харесва - протестираш, като има закони ги спазваш.Ти представяш ли си ако всеки *** започне според неговата си *** логика да действа.Не ви ли е срам, бе ! Това в училище се възпитава. Ама какво се чудя, то повечето от вас са жулили бири и цъкали карти в училище вместо да им влезе нещо в *** кратуни.

13

художника

преди 8 години

Според мен ВИНЕТКАТА трябва да е, като картите за градския транспорт.Купуваш си правото да пътуваш. Ако няма да пътувам, защо да не я отстъпя на някой друг.Така или иначе с една винетка върви само една кола.Или пък да въведат СМС за извънградско. Пускаш СМС и пътуваш, след седмица/примерно/ ще се връщаш, пускаш пак СМС и се прибираш. На който му се налага да пътува по-често да си купува винетка.

12

...

преди 8 години

Интересно как всички одобряваме такива изобретателности, и се възмущаваме от поскъпването на винетките, но на протестите никой не излезе.А знаем, че боко го е страх от протести. ЩОм види повече хора, веднага дава назад.Сега си сърбаме сами попарата.Иначе, нека веднъж да кажат завинаги - винетката е за автомобил или за лице? Какъв е проблема ако имам две коли, аз да си нося винетката при книжката. Реално не мога да карам два автомобила едновременно, нали така? Ако ме хванат в другия без-глоба!

fallback