Снимка: Монитор
fallback

Учителка от стражишкото село Камен обяви награда от 1 млн. долара за учениците си.

Класната ръководителка на десети клас в СОУ "Свети Климент Охридски", Марияна Димитрова има в класа си едва петима ученици, които обаче не ходят на училище. За да ги върне в школото даскалицата е прибегнала до един доста нетрадиционен подход, разказва "Монитор".

Тя е разлепила из училището листовки, в които съобщава, че издирва учениците си "живи или мъртви" и обявява, че дава 1 млн. долара за информация, чрез която те могат да бъдат открити. Листовките с надпис "Wanted, Dead or Alive", само за няколко часа се превърнали в истински хит в училището.

Учениците си правели селфита до тях, които след това качвали в интернет. А след това листовките внезапно изчезнали. Г-жа Димитрова се надява те да не са скъсани и изхвърлени, а да са отлепени и предадени на издирваните ученици от техните приятели.

Дали "издирваните живи или мъртви" ще се трогнат от проявеното към тях внимание от страна на любимата им "госпожа" и дали ще се върнат отново в школото обаче, още не е ясно.

Директорката на СОУ-то в Камен, Елена Данаилова разказа, че наред с 272-те малки ученици, в училището учат и 50-60 възрастни. Майките и татковците с прошарени коси чинно влизали в клас, подвивали крака под чиновете и учели за да получат дипломи за основно или средно образование. Дипломите им били необходими за да си намерят по-добра работа, да изкарат курс за шофьори или за да получават повисоки обезщетения и социални помощи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

anonim

преди 8 години

psihicheski otklonenia,uchitelkata vednaga da se izprati na psihiatar,za uchenizite......e druga tema.

13

Един от Северозапада

преди 8 години

До Анонимен22 Именно, колега или колежке по форум. Споменах за тая възможност, пред детето Ви. Явно сте млад или млада, за това говорите "за последните 60" години. Аз бих Ви поправил и тук.Последните 27. Преди това, поне нивото на образование в тая държава беше добро.Нямаше неграмотни, не учещи.Системата не го позволяваше. Сега-явно не и трябват на държавата умни и образовани хора, все и е тая учи ли , не учи ли, и на какво го учат, всички гледат ден да мине, и да дойде дата за заплатата.

12

Анонимен

преди 8 години

"""Изключено" от живота (Не дай си Боже!) ще е Вашето дете, защото ще го научите на ред, на морал, на принципи, на уважение към закона и институциите, и то ще се почувства един ден като агне сред вълци""..............моето дете ще гледа London Bridge през прозореца на офиса си ... и ще се чувства Just Fine

fallback