Снимка: архив Reuters

"Атака" поиска да се изгради телена ограда и на границата ни с Гърция, след като вече има такава на браздата с Турция.

Още по темата

Националистите вече са внесли и проекторешение на парламента в тази посока, като по този начин искат да улеснят изпълнителната власт да започне изграждането на съоръжението,което след време според тях трябва да стане и бетонно.

"Ясно е от резултатите от споразумението между Брюксел и Анкара, че ще бъде затворен Балканският маршрут за бежанците, но не и Източнобалканският, който минава през България", предупреди Магдалена Ташева.

Според нея няма пречка да се направи ограда на границата ни с Гърция, въпреки че и двете страни са част от ЕС, защото Унгария вече вдигна по триметрови съоръжения на всичките си бразди. Същото направи и Македония заради засиления натиск на мигранти, които идват от Гърция.

Ташева настоя, че оградата е единственият начин да се улесни работата на граничарите, а и на армията, която също вече отговаря за охраната на границата ни.

Илиян Тодоров припомни, че австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Микл-Лайтнер предупреди, че 1 100 000 бежанци могат да се насочат към България.

"С какво ще ги храним и дали и в България няма да има атентати", риторично попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase