Снимка: архив, Булфото

 В България се обмисля възможността за строеж на ограда по границата с Гърция, за да се препречи пътя на мигрантите към Западна Европа, пише унгарският седмичник Heti Világgazdaság.

 „Българското министерство на отбраната е готово, ако е необходимо, да построи скоро ограда на границата с Гърция“, каза българският министър на отбраната Николай Ненчев, цитиран от Агенция "Фокус". Около четиристотин български военнослужещи са разположени на границата с Гърция, като министър-председателят на страната заяви, че скоро към тях ще се присъединят нови 500. 
 
Властите на страната се стремят да разширят съществуващата вече 30-километрова ограда по границата с Турция с нови 130 км. В момента около 2 хил. полицаи са разположени по 260-километровата българско-турска граница. 
В събота в България ще пристигнат австрийските министър на вътрешните работи и на отбраната Йохана Микл-Лайтнер и Ханс Петер Доскозил. Те ще се срещнат с българския министър-председател и ще обсъдят възможното изместване на миграционните потоци. 
 
Миналата година повече от 30 хиляди мигранти са влезли на територията на България, но по-голямата част от пристигащите пътуват към по-богатите страни в ЕС. Сега българските власти се опасяват, че този брой може да продължи да се увеличава, след миналата седмица бе затворен т.нар. "балкански" маршрут.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase