fallback

Общ преглед

Две гробници, покрити с огромни каменни плочи, от източния некропол на античния град Августа Траяна разкриха археолозите от Регионалния исторически музей в Стара Загора.

Според специалистите, гробниците са от II-III-ти век от новата ера.

В една от тях има шест скелета и гробен инвентар от стъклен съд, бронзова тока и фибула, както и бронзова монета и други предмети. Археолозите очакват още находки след проучването на гробовете.

Обектът е открит при подготовка на терен за магазин на голяма верига в района на река Бедечка. Любопитното е, че точно в този район се намира и частта на парк Бедечка, който е отреден за застрояване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Стига, бе

преди 8 години

До Анонимен 10Стига си дрънкал, направи нещо да не се унищожи този парк. Какво ти е да не протестираш ти самият? Куц ли си, сляп ли си, сакат ли си? Много ясно знаеш, че е имало среща на градската управа със защитниците на парка, много ясно знаеш, че и самият кмет не е поддръжник на строителството, но е притиснат. Стига си прехвърлял вината от болната глава на здравата.

12

Оди

преди 8 години

До Анонимен 7Че е планирано застрояване на парк Бедечка и това е кощунство - вярно!Че за това са криви Зелените - оди се гръмни!

11

Диди

преди 8 години

"Изскочиха"... И как точно изскочиха тия гробници? Краси, Краси, не знам къде и какво си учил, ама...

fallback