Снимка: Reuters, архив
fallback

Бременна ливанка предстои да бъде експулсирана в родината си, след като административният съд в Пловдив отхвърли жалбата й срещу отказа да й бъде предоставен статут на бежанец или хуманитарен статут. Причината била, че жената избягала от Ливан, само защото не харесвала живота там и нямала работа, разказва "Монитор".

Oще по темата
Чужденката напуснала легално Ливан през септември 2015г. Оттам преминала в Турция, където останала 16 дни. На 18 септември миналата година влязла незаконно у нас и кандидатствала за статут.

По време на интервю с младши експерт в Регистрационно-приемателния център в село Баня, община Нова Загора ливанката признала, че никой не я е заплашвал в Ливан. Напуснала е родината си, защото там нямала работа, не харесвала живота, и че там, където е живяла, имало сражения между сунити и шиити. Не е била заплашвана лично, не е имала проблеми с официалните власти в Ливан или с терористична организация.

В същото време обаче ливанката изтъкнала, че е бременна от годеника си, който пък вече имал статут на бежанец у нас. И че според ливанските обичаи и традиции годежът бил равносилен на брак. Според българските закони обаче това не е така и в крайна сметка административният съд е решил, че няма основания жалбата й да не бъде отхвърлена. Така, ако ливанката не се омъжи официално за годеника си, предстои да бъде експулсирана.

Решението на административния съд в Пловдив е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 8 години

Kakvo Bremeni sa i balgarkute Stigna nahalstvoto do bG USA da doidat samileti da gi vsemst tia neschtasni Hora straschno e nie sme bedni da Nas Nama bG Mutri sa Bogati

12

Анонимен

преди 8 години

260 души в парламента също чакат да бъдат изгонени. КОГА?

11

Анонимен

преди 8 години

До Блокиран в Дневникdobre sa te blokirali v dnevnik :) hodi da jiveesh v livan kato e po-visok standarta :)

fallback